Между нашите две държави има много голям неизползван потенциал в

...
Между нашите две държави има много голям неизползван потенциал в
Коментари Харесай

Министър Караниколов обсъди разширяване на икономическото сътрудничество с министрите на икономиката и на търговията на Саудитска Арабия


Между нашите две страни има доста огромен необработен капацитет в областта на търговията и вложенията, който с общи старания можем да насърчим, това сподели министър Емил Караниколов на среща с доктор Меджид бин Абдуллах Ал-Касаби, министър на търговията и вложенията на Саудитска Арабия в Рияд.

Двамата разискаха опциите за двустранни вложения, както и за присъединяване на български компании в построяването на огромните инфраструктурни планове вСаудитска Арабия,като реализатори и подизпълнители. От саудитска страна бе изразено предпочитание за взаимно съдействие в региона на селското стопанство, фармацията, земеделието,химията и туризма.

Министър Караниколов и сътрудника му се договориха и за основаване на Смесена междуправителствена Българо-саудитска Комисия за икономическо съдействие, както и за пътна карта, в която да са написани стъпките за основаване на благоприятни условия за вложения. Икономическият министър акцентира стратегическото географско състояние на страната ни и опцията да предложи най-близка локация за достъп до единния европейски пазар.

Бе контрактувана и аудиенция от страна на доктор Меджид бин Абдуллах Ал-Касаби в България, дружно с бизнес делегация.

По време на формалната си аудиенция в Рияд министър Караниколов организира среща и с Мохамед Ал Туеджри министър на стопанската система и планирането. Пред него той посочи, че българската страна желае да развива интензивно икономическите си връзки с Кралство Саудитска Арабия и останалите страни от Съвета за съдействие на арабските страни от Залива (ССАДЗ).

По думите му откриването на българското посолство в Рияд е значима причина за разширение и усилване на двустранното съдействие и без подозрение ще има ползотворно въздействие върху развиването на двустранните връзки

„ За България, Саудитска Арабия може да бъде свързващо звено към стопанските системи на редица страни в региона на Залива, Арабския свят, Азия и Африка.

Има голям капацитет и във връзка с стокообмена, който не е на нужните равнища “, съобщи още икономическият министър.

Преoстои на следващия ден министър Караниколов да открие бизнес конгрес с присъединяване на компании от двете страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР