Между Марс и Юпитер се намира единствената планета-джудже, разположена във

...
Между Марс и Юпитер се намира единствената планета-джудже, разположена във
Коментари Харесай

Следи от живот на планетата-джудже Церера

Между Марс и Юпитер се намира единствената планета-джудже, ситуирана навътре в Слънчевата система. НАСА изпрати сондата " Dawn ", с цел да изследва странния обект, станал прочут с мистериозното си блестящо леке.

Сега, нови разбори на информацията от галактическия уред демонстрират, че откритият по-рано на повърхността на планетата-джудже органически материал може да съдържа доста повече съединения въз основата на въглерода, в сравнение с беше изчислено.

Макар това да не значи, че планетата-джудже е обитаема, откритието хвърля светлина върху " капацитета за живот " на Церера.

" Това проучване демонстрира, че резултатите може да са напълно разнообразни, според от типа на органичния материал, употребен за съпоставяне или пояснение на данните за Церера ", сподели Хана Каплан, началник на проучването от университета Браун. Според нея този извод е значим освен при изследването Церера, само че и при останалите задачи, които ще изследват метеорити с капацитет за органически материал.

Органичният материал е основна съставна част за съществуването на живот. Учените оповестиха, че са го разкрили на планетата-джудже предходната година.

Този материал може да се синтезира и посредством небиологични процеси. Как обаче той се е появил на планетата-джудже Церера, към този момент остава мистерия

Церера е формирана от скално ядро, ледена тога и е допустимо да има океан от течна вода под повърхността си. Повърхността на Церера е релативно топла, като оптималната измерена температура е към −38 °C. Средната температура е -106.15 °C. Като минималните са към -150 °C.

Диаметърът на Церера е 932 километра, а за съпоставяне, този на Луната е 3472 километра. Поради своята ниска маса, гравитацията на Церера е по-малко от 3% от земната. Това значи, че в случай че на Земята тежите 100 кг, на Церера ще сте по-малко от 3 кг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР