Между лекар и пациенти има пропаст, затова трябва цялото общество

...
Между лекар и пациенти има пропаст, затова трябва цялото общество
Коментари Харесай

Адвокат: Между лекар и пациенти има пропаст

Между доктор и пациенти има бездна, по тази причина би трябвало цялото общество да бъде ангажирано с този въпрос. Това сподели доктор Мария Петрова, юрист по здравно въпроси във връзка гибелта на 3-годишния Александър.
" Българският пациент се губи по клиничните пътеки ", сподели доктор Петрова пред Българска национална телевизия.

Посъветва първо да се минава през Спешната помощ, а в случаи на наложително и планово положение - да се взима направление от персоналния доктор за съответното лечебно заведение.

" Изключително тъжно е в най огромната педиатична болница да липсват фрагменти ", добави още Петрова във връзка със положението на столичната педиатрия " Проф. доктор Иван Митрев ".

Д-р Мария Петрова разяснява и пожара в " Пирогов ". По думите й е допустимо близки на двамата починали да търсят правдивост по правосъден път, само че посочи, че има версия за това, че пациент е запалил цигара, откъдето се е получил и гърмеж в отделението.

" Правото да търсят отговорност постоянно остава. Ако сме изправени пред пациентска неточност предвид на това, че някой е умрял, малко евентуално да можем да търсим отговорност. ", сподели тя, само че добави, че все оше няма дефинитивни резултати от инспекцията.

Според юристът пациентите постоянно нарушават правата за вътрешен ред в болничното заведение, а на лекарите им е мъчно да ги принуждават да извършват рекомендациите. Като се стартира от времето за рандеву, та до отхвърли да се пуши в болничната стая, уточни доктор Петрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР