Между Крим, освободените райони на Южна Украйна и републиките на

...
Между Крим, освободените райони на Южна Украйна и републиките на
Коментари Харесай

Транспортният коридор Крим - Донбас се прехвърля на граждански релси

Между Крим, освободените региони на Южна Украйна и републиките на Донбас се възобновява директният транспортен пътнически трафик.

Магистралата от Крим до ДНР през районите Херсон и Запорожие към този момент е налична за цивилен транспортни средства, сподели Владимир Рогов, член на основния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област. Маршрутът минава през освободените Мариупол (ДНР), Мелитопол (Запорожка област) и Херсон. По данни на профилираните служби, пътуването от Мариупол до Симферопол (Република Крим) с кола ще бъде към 700 км и ще отнеме към 8 часа.

Лично аз самият към този момент пътувах от Херсон през Мелитопол до Бердянск, Мариупол, Новоазовск. А от Новоазовск пътувах до Русия. Аз персонално пътувах по този маршрут с елементарна лека кола, а не с военна. Хората се възползват от това, има доста искащи, има опашки по границата, не е проектирано за подобен напор. Но този кулоар съществува, - сподели В. Рогов.

Междувременно управляващите в Крим възнамеряват да пуснат автобусни и железопътни връзки с градовете от Херсонска и Запорожка области от 1 юли. Според ръководителя на Република Крим Сергей Аксьонов рейсовете ще се движат по направленията Симферопол-Херсон и Симферопол-Мелитопол. В същите градове влаковете ще бъдат пуснати в тестов режим: по три влака със 160 места в едната и в другата посока за оценка на пътническия трафик.

В бъдеще се открива вероятност за реанимация на пътническия и товарния трафик сред Крим и районите на Южния и Централния федерални окръзи на Русия през Херсонска, Запорожка области и ЛДНР.

И поради съществуването на Кримския мост, полуостровът е в положение да се трансформира в директен център сред Северен Кавказ и освободения юг на Украйна. Така че, съгласно някои оценки, логистиката през моста ще понижи дистанцията сред Новоросийск и Херсон с 450 км.

Припомняме, че в края на 2014 година Украйна блокира товарния и пътническия трафик към Крим, тъй че беше издигнат 19-километров авто и железопътен мост през Керченския пролив, с цел да се обезпечи транспортната досегаемост на района.

През първите седмици на специфичната военна интервенция съюзническите въоръжени сили окупираха териториите на Херсонската и Азовската част на Запорожката област, а след освобождението на Мариупол „ сухопътният кулоар “ сред Крим и континенталната част на Русия стана безвреден за гражданският /цивилният/ превоз.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР