Между Киев и Москва е осъществена поредната размяна на пленници,

...
Между Киев и Москва е осъществена поредната размяна на пленници,
Коментари Харесай

Украйна си върна 32 пленени войници

Между Киев и Москва е осъществена следващата замяна на пленници, заяви ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Сред 32-мата освободени украинци има офицери, сержанти и редови войници от украинските въоръжени сили. Украинските управляващи към момента не са разгласили листата с имената им.

Ермак написа в обществените мрежи, че всички освободени украинци са били тук-там, където са се водили тежки сражения . Много от тези хора към този момент са били оповестени за изчезнали.

Той заяви също, че по време на размяната на Украйна е било предадено и тялото на един от починалите бойци на ВСУ - израелския жител Дмитрий Фиалка , който в последните години живееше в Украйна и работеше като треньор на децата на футболния клуб " Динамо " (Лвов). Фиалка се записа като доброволец в украинските въоръжени сили при започване на войната.

Ермак не споделя за кого тъкмо са били разменени украинските бойци. Все още няма информация и от съветската страна по този въпрос.

Последната замяна сред Русия и Украйна провокира освен мощен интерес, само че и неодобрение, защото беше , в това число 10 чужденци и петима командири, които се предадоха в " Азовстал " , против Виктор Медведчук и 55 руснаци от украински плен.
 WP: Путин персонално е разменил Медведчук за 160 украински военнопленници
WP: Путин персонално е разменил Медведчук за 160 украински военнопленници

Отхвърлил е възраженията на ФСБ за подмяна на Азов с Медведчук
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР