Между гарите Своге и Реброво дерайлира пътническият влак София –

...
Между гарите Своге и Реброво дерайлира пътническият влак София –
Коментари Харесай

Пореден жп инцидент в Искърското дефиле! Релсата се е счупила на четири места

Между гарите Своге и Реброво дерайлира пътническият трен София – Варна. Железопътен случай по знамение се размина без жертви и потърпевши. В композицията са пътували към 100 души.

Инцидентът става три седмици, откакто различен пътнически трен дерайлира в Кресненското дефиле след рухване на скална маса върху жп линията.

Причина за злополуката е счупена релса. Инцидентът става сутринта в пети тунел на жп линията през Искърското дефиле сред гарите Реброво и Томпсън. Релсата се чупи на четири места.

Машинистът задвижва спирачката в точния момент. 87-тонната машина се движи с 50 км/ч, което е повода да няма потърпевши.

Пътниците са извозени до гара Реброво. С рейсове са закарани до Своге. Оттам някои са траяли за Варна, а които са поискали са се върнали в София.

Звеното за следствие на произшествия незабавно стартира огледа си. Една от вероятните аргументи е, че баластрата е била подкопана.

" Това е стоманен път, юридически е през 80-те години, тук придвижването е двупътно и този път е претрупан в двете посоки. Последните измервания, които получих устно са от края на октомври, преди този момент е предходна лаборатория резултатът е бил ок ", съобщи основният инспектор по сигурността, Бисер Минчев.

" Проверки на железопътните трасета се правят постоянно. В този случай ще се образува профилирана комисия, която ще прегледа съответното трасе и ще има за задача да откри има ли пропуски в миналата инспекция ", изясни министърът. По думите му не се изключват други версии.

Инцидентът постанова профилирана експертиза и тя ще бъде направена, безапелационен е министърът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР