Между февруари и май пандемията от коронавируса е лишила 5,4

...
Между февруари и май пандемията от коронавируса е лишила 5,4
Коментари Харесай

Над 5 млн. американци останали без здравно осигуряване по време на пандемията

Между февруари и май пандемията от ковид е лишила 5,4 милиона американци от здравното им обезпечаване, написа в. " Ню Йорк таймс ".

В този интервал повече хора на възраст под 65 години са станали неосигурени поради загуба на работа, в сравнение с през която и да е цялостна година, сочи проучване на потребителската организация " Семейства Съединени американски щати ", написа вестникът.

Нарастването на броя на неосигурени уволнени от работа през този тримесечен интервал е близо 40 % по-високо от досегашния връх, който е бил маркиран по време на рецесията от 2008 и 2009 година, когато 3,9 милиона възрастни са изгубили здравното си обезпечаване, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

С внезапното увеличение на инфектираните от ковид Западното крайбрежие на Съединени американски щати още веднъж вкарва карантинни ограничения, написа в. " Вашингтон пост ".

От през вчерашния ден в Калифорния е неразрешено на заведенията за хранене да одобряват клиенти на закрито и са затворени кината и питейните заведения. На козметичните салони и фитнес залите в тежко наранени окръзи също е подредено да затворят. Орегон пък забрани събиранията на повече от 10 души и вкара наложително носене на маски в целия щат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР