Между държавите от ЕС засега няма единодушие кога и как

...
Между държавите от ЕС засега няма единодушие кога и как
Коментари Харесай

Европейските държави не са единодушни за възобновяването на несъществените пътувания

Между страните от Европейски Съюз към този момент няма единогласие по кое време и по какъв начин да бъдат позволени несъществените пътувания през външните граници, заяви представител на Европейската комисия.
По неговите думи множеството страни приветстват предлагането на Европейска комисия за общ и координиран метод. Той означи, че някои страни упорстват първо да бъдат възобновени несъществените пътувания през вътрешните граници на Европейски Съюз, а едвам по-късно облекчението да засегне и пресичането на външните граници, предава Българска телеграфна агенция.
Говорителят уточни, че преди отварянето на външните граници ще бъде належащо страните от Европейски Съюз да са обезпечили съответните благоприятни условия на лечебните заведения да поемат нова вълна от епидемията от Ковид-19. Ще бъде належащо също страните да могат да правят всеобщи проучвания за заболели и да наблюдават хората, с които инфектираните са общували.
По думите на представителя основна цел в тази посока е постигането на съгласуемост сред националните приложения за следене на контактите на инфектираните. Той означи, че това е едно от изискванията за възобновяването на туристическите пътувания в Европейски Съюз. В началото на този месец Европейска комисия прикани външните граници на Европейски Съюз да останат затворени до 15 юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР