„Между България и Китай има отлични отношения и ние бихме

...
„Между България и Китай има отлични отношения и ние бихме
Коментари Харесай

Президентът: Отличните отношения между България и Китай трябва да се развиват едновременно във всички области

„ Между България и Китай има отлични връзки и ние бихме желали те да получат необятна изчерпателност ". Това съобщи президентът Румен Радев, който одобри през днешния ден на „ Дондуков " 2 известния китайски академик и публицист проф. Гордън Уан. Гостът, който е заместник-председател на Алианса на цивилизациите към Организация на обединените нации, е на посещаване в България. В срещата взе участие и изключителния и пълномощен дипломат на Китай у нас Джан Хайджоу, оповестяват от пресслужбата на президентството.

Президентът Радев и проф. Уан споделиха виждане, че е належащо двустранният капацитет за съдействие да се развива по едно и също време във всички области. „ Към политическите и стопански връзки би трябвало да прибавим и развиваме културата, духовността и образованието ", уточни в хода на диалога Румен Радев. Държавният глава беше безапелационен, че с цел да се случи това, е належащо да се подобрят свързаността и директното другарство сред хората в двете страни.

„ Благодаря на дипломат Джан Хайджоу, че през днешния ден е тук и употребявам опцията да се обърна към него, тъй като имаме вяра, че в случай че китайската страна открие директна самолетна линия до България, това ще докара до усилване на туристическия поток и повече китайски туристи ще посетят страната ни ", съобщи още президентът Радев.

По време на диалога президентът уточни, че България поддържа и високо прави оценка самодейността за съдействието сред Китай и страните от Централна и Източна Европа „ 16+1 ". Румен Радев изрази задоволството си, че нашата страна ще бъде хазаин на срещата през актуалната година.

Проф. Уан благодари за топлото гостолюбие, което е получил в страната ни, и показа възхищението си от научния капацитет на родните учени, с които е имал опция да беседва.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР