Между 80 и 100 сигнала месечно за деца в риск

...
Между 80 и 100 сигнала месечно за деца в риск
Коментари Харесай

Между 80 и 100 сигнала за деца в риск се подават месечно във Варненско

Между 80 и 100 сигнала месечно за деца в риск се подават в отдел „ Закрила на детето “ към Дирекция „ Социално подкрепяне “ във Варна. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Анна Конукова, началник на отдел „ Закрила на детето “ към Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна. Тя добави, че общият брой постъпили сигнали за деца в риск на територията на дирекцията за първите 9 месеца на 2017 година са 832, от които 51 са за община Аксаково, а това число сигналите за принуждение над дете са 35. Координационният механизъм за взаимоотношение при работа при положение на деца, жертва или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса, е прибавен в 8 случая.
Анна Конукова означи, че в съпоставяне със същия интервал на 2016 година броят на сигналите е по-нисък. " Това по-скоро се дължи на прецизиране на сигналите, които се подават, а не на спад на броя на децата в риск ", посочи специалистът.
" Сигналите се ревизират, събира се информация, прави оценка се рискът за децата и за доста дребна част – към 10%, се подхващат ограничения за протекция, свързани с извеждане на детето ", разяснява специалистът.
Според разбора на дейностите по използване на ограничения за протекция на детето на територията на общините Варна и Аксаково, които се обслужват от Дирекция „ Социално подкрепяне “ във Варна, сигналите, чийто оценка приключва с предложение, че не е належащо използване на мярка за протекция, са свързани най-вече с тъжби на родители в развой на разлъка, които са обезпокоени по отношение на грижите за детето или нямат регулярен режим на персонален контакт с детето. Често пъти сигналите от родилно поделение са свързани с малолетни майки, искащи да се грижат за новородените бебета или живеещи на друга територия, като те се препращат за дефинитивна оценка на риска по местоживеене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР