Между 8 и 11 души са жертвите на нападение, извършено

...
Между 8 и 11 души са жертвите на нападение, извършено
Коментари Харесай

Въоръжени мъже откриха огън по парад в град в Иран, има убити

Между 8 и 11 души са жертвите на нахлуване, осъществено през днешния ден против участниците и феновете на боен церемониал в югозападния ирански град Ахваз, предадоха международните организации, като се позоваха на иранските организации Исна и Тансим. Около 20 души са ранени, измежду които има и жена и дете. Ранените са в сериозно положение. Ройтерс оповестява, че убитите са главно членове на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Сред убитите имало и публицист, добавя организацията.
 
Според организация Фарс по парада са стреляли двама души. Първо те разкрили огън по феновете и военните. После се пробвали да стрелят по гостите на формалната естрада, само че били обезвредени от силите на реда, добавя Фарс. Предполага се, че те са били ранени по време на неутрализирането, съобщи Франс прес. Нападателите са пристигнали с мотоциклет и са били с униформи с цвят каки, добавя Асошиейтед прес. Никой към този момент не е поел отговорност за офанзивата.
 
Техеран упрекна " непознат режим ", подкрепян от Съединени американски щати, че е виновен за атентата против участници и фенове на парада в Ахваз, предадоха международните организации. " Терористи, вербувани, подготвени и финансирани от непознат режим, нападнаха Ахваз. Иран счита, че районните попечители на тероризма и техните американски господари са виновни за сходни офанзиви ", написа в Туитър иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР