Между 70 и 100 процента са пораженията върху земеделската продукция

...
Между 70 и 100 процента са пораженията върху земеделската продукция
Коментари Харесай

Градушката в Карловско е унищожила между 70 и 100 % от земеделската реколта


Между 70 и 100 % са провалите върху земеделската продукция на производителите в карловското село Богдан. Комисия от регионална дирекция по земеделие в Пловдив стартира да разказва вредите от вчерашната градушка в региона на Карлово.

От естествената буря най-вече пострадаха розовите, зеленчуковите и лозовите насаждения на земеделските производители. Основно потършевшите са аграрни производители от селата Богдан, Каравелово и Певците. Един от тях е Ранчо Ранчев, който стопанисва над 400 дка рози, зеленчуци и плодове. Производителят не е застраховал своята продукция тъй като от опит знае, че застрахователите не изплащат задоволително компенсации. Производителят е един от най-пострадалите в региона производител и неналичието на застраховка ще му донесе огромни финансови загуби. Неговите аграрни площи са на 70% унищожени.

В продължение на към 10 минути е падала суха градушка с размера на орех. От регионалната дирекция по земеделие обясниха, че земеделските производители ще бъдат обезщетени на база на направените протоколи от общинската работа по земеделие. Преди това обаче потърпевшите производители би трябвало да отидат да подадат заявки в 7 дневен период.

От 5 години в община Карлово няма нито една настояща ракетна площадка за битка с градушките. От администрацията показаха, че са определили 6 терена за построяването на такива обекти. Кметът не село Каравелово съобщи, че има уверението на Изпълнителната организация за битка с градушките, че от началото на идващия месец ще проработи ракетната площадка до селото, съобщи Трафикнюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР