Между 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ия

...
Между 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ия
Коментари Харесай

Шести гастрономически фестивал в Банско

Между 7 и 18 ноември в Банско се организира VI-ия „ Премиер гастрономически фестивал “ , в който Кордон Блю Мексико и Кордон Блю Перу сплотяват своите сили, създавайки завладяващ латино-американски фест. Гастрономическият фестивал е годишен кулинарен празник проведен, от „ Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт “, сплотяващ някои от най-хубавите шеф-готвачи от цялостен ​​свят, с цел да покажат и основат модерни ястия, които изненадват и основават наслаждение за сетивата. Всеки ноември усети, цветове и аромати от целия свят притеглят както професионални шеф-готвачи, по този начин и кулинарни фенове в Банско в фамозния Премиер гастрономически фестивал, създавайки прелестни кулинарни мемоари.
 гастрономически фестивал
Разнообразната стратегия включва едни от най-интересните шеф-готвачи от кулинарния свят. Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико ще показа „ Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели “ (8-10 ноември). Мексиканската кухня е нововъзникваща световна наклонност в региона на гастрономията и туризма, а специалистите, които ще вземат присъединяване във фестивала, ще ни показват всяка едвам модерна техника за нейното подготвяне от първа ръка. Главните готвачи, работещи в бюфетни или в а-ла-карт заведения за хранене, ще научат най-хубавите техники, прилагани в най-известните заведения за хранене в Мексико.

Между 13 и 15 ноември Шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу ще показва тайните на „ Модерна перуанска кухня “, която завладя голяма част от световната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Фънке ще показва перуанската кухня в най-хубавата й светлина чрез актуалните техники и трендове, прилагани от експертите е в най-хубавите заведения за хранене в Перу.

На 7 ноември началник Хронис Дамалас ще сътвори за гостите изключителна запаметяваща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, специалист в “Nikkei Cuisine ” ще подготви неповторимо културно обединение сред японски и перуански усети в дегустационна вечеря на 10 ноември. На следващия ден ПРЕМИЕР приветства с добре пристигнал известния началник Марио Перез, непосредствено от ресторант „ Лека “ в Барселона - той ще готви „ Тропическа перуанска кухня “, която вълнува сетивата, а на 15 ноември началник Атинагорас Костакос и Алексис Зопас подготвят незабравима дегустационна вечер, въодушевена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски усети.

През последния уикенд 17-18 ноември ще бъдете удивени от достоверните и изискани локални усети, а родителите ще имат опция да готвят дружно с децата си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР