Между 600 и 1200 са хората от различни страни, заразили

...
Между 600 и 1200 са хората от различни страни, заразили
Коментари Харесай

От 600 до 1200 чужденци са се заразили в австрийския ски курорт Ишгъл

Между 600 и 1200 са хората от разнообразни страни, заразили се с ковид в известния ски курорт Ишгъл в Австрия, заяви началник от Австрийската здравна организация, представен от ДПА.

Разпространението на болестта в Ишгъл и долината Пазнау притегли вниманието на политици и адвокати, като локалните управляващи бяха упрекнати, че са чакали прекомерно дълго, с цел да затворят курорта.

На 5 февруари е първият случай на болен в долината Пазнау, провинция Тирол - швейцарка, работила като сервитьорка в бар. Тя обаче имала леки признаци и била тестувана за ковид едвам при започване на март, сподели медицинският специалист Франц Аленбергер на конференция във Виена.

По думите му коронавирусът е бил импортиран от двама млади норвежци, които били на образование в Италия и отишли на ски в Тирол. Той сподели, че има към 600 австрийци, инфектирани в долината, и " минимум още толкоз, в случай че не и два пъти повече хора от други страни ".

Австрийският юрист по правата на потребителите Петер Колба твърди, че разполага с данни за към 2200 туристи, които са дали позитивен тест след почивка в долината Пазнау. Мнозина от тези туристи, които са се присъединили в групов иск, са от Германия, Швейцария, Англия, Нидерландия и някои северноевропейски страни. Австрийската прокуратура и полицията проверяват дали огнището в Ишгъл се е разгоряло заради немарливост, съобщи ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР