Между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да

...
Между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да
Коментари Харесай

И зимният туристически сезон под въпрос - до 80% очакван спад на туристите

Между 60% и 80% от предстоящите задгранични туристи няма да посетят зимните ни курорти през този сезон, сочат данните на Министерството на туризма, което организира онлайн второ съвещание на Консултативния съвет по туризъм. 

Прогнозираните загуби в зимния туризъм са към 250 милиона лв.. Обичайно задграничните гости са повече от половината туристи в зимните ни курорти и предстоящият отлив ще докара до на половина по-малко доходи по отношение на предходната година. От обичайните пазари най-неблагоприятни са упованията за пазарите Русия, Израел и Англия. Усилията на Министерството на туризма в рекламата през настъпващия зимен сезон са ориентирани преобладаващо към вътрешния пазар и прилежащите страни. Кампанията за ски ваканции ще премине под мотото „ Зимните спортове укрепват Вашето здраве “, осведоми БНР. 

В рамките на съвещанието министърът на туризма Мариана Николова представи одобрените взаимно с представителите на зимните курорти, регионални шефове и общините указания за използване на противоепидемични и санитарни ограничения в зимните курорти. Мерките засягат съответни условия към използването на кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове, ски учебните заведения, за наложителното носене на маски в превоза, на публични места, в заведенията до консумация на храната, най-малко 1.5 м отдалеченост и други

" Контролът по какъв начин се съблюдават условията към този момент е почнал и ще бъде праволинеен. Само присъединяване в него на всички заинтригувани ще даде добавена стойност на продукта ", разяснява министър Николова. 

Специализираните типове туризъм ще са във фокуса на Годишната стратегия за национална туристическа реклама за 2021 година, като задачата е позициониране на България като сигурна, спокойна и безвредна дестинация.

" Акцентът ще бъде към продуктите, свързани с непосредственост до природата, здравословен метод на живот, просвета, вино и кухня, обичаи и достоверност ", сподели още Марияна Николова. 

Според представителите на туристическия отрасъл доста е значимо по какъв начин и каква информация се сервира за епидемиологичната конюнктура в страната, защото тя директно въздейства на работата в бранша. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР