Между 60 и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да

...
Между 60 и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да
Коментари Харесай

60-80% от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните ни курорти

Между 60 и 80% от предстоящите задгранични туристи няма да посетят зимните ни курорти през този сезон. Заради корона-кризата, плануваните загуби от зимния туризъм са към 250 млн. лева, разяснява за „ Хоризонт " икономистът Адриан Николов.

Чужденците са повече от половината туристи по зимните курорти. Очакваният отлив тази година ще докара до на половина по-малко доходи, което ще удари най-вече локалната стопанска система на общините, сподели Адриан Николов:

" Миналата година, приказвам за 2019, защото това е от малко малко някаква естествена година, за която можем да приказваме, приходите от нощувки от зимния туризъм е към 200 милиона лв.. Ако сложим, че почти останалите разноски от туристите възлизат на още толкоз, колкото са нощувките, това сочи естественият разбор, размерът е бил към 450 или 500. От тях можем да чакаме да не дойдат най-малко 250, които идват от чужденци ".

За българите, които обаче избират непознатите курорти, се чака да не се откажат от почивката си, само че да изберат страната:

" През зимния туризъм има една много по-ясна подчертана наклонност да се върви на отмора в други елементи на Европа, да вземем за пример в Алпите - много по-популярна дестинация за по-заможните българи, само че е допустимо, в случай че се намерим в по-затруднена конюнктура за пътешестване даже те да се насочат към българските курорти. Това е някакъв вероятен вид, в случай че сме в по-сериозни ограничавания през януари, февруари, март ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР