Между 55 и 80 милиона лева са нужни за зимната

...
Между 55 и 80 милиона лева са нужни за зимната
Коментари Харесай

60-80 млн. трябват за зимно чистене


Между 55 и 80 милиона лв. са нужни за зимната поддръжка, съобщи районният министър Николай Нанков във Варна. По думите му, в случай че зимата е мека, спестените от снегопочистването средства ще бъдат ориентирани за ремонт на пътища.

Пари за зимно разчистване на пътищата в страната има, добави Нанков. По думите му техниката също е в цялостна подготвеност. При утежняването на времето преди няколко дни показахме, че сме подготвени, тогава казусът беше гороломът, сподели министърът.

Според него за цялостното утежняване на ситуацията са съдействали и водачите, множеството от които са били с летни гуми макар предизвестията за утежняване на времето.

Нанков заяви, че ремонтът на Аспарухов мост ще бъде възобновен на 23 октомври, като работата ще стартира в посока Бургас. Ремонтите би трябвало да приключат най-късно доникъде на май 2018 година За втори мост над канала ще стартират да се вършат проекти откакто завърши цялостната рехабилитация на този, уточни министърът.

Предстои да стартира работата и по рехабилитация на пътя Варна-Златни пясъци, добави Нанков. По думите му концепцията е освен да бъде оправена правата от града до кръстовището край Аладжа манастир, само че и да бъде уголемен с една лента секторът до самия курортен комплекс. Министърът уточни, че до началото на летния сезон работата по рехабилитацията на пътя би трябвало да е завършила.

Министърът сподели още, че през идната седмица евентуално ще стартират и действителните строителни действия по новия огромен инфруструктурен пътен план, чиято цел е облекчаването на трафика във Варна. Строителните действия би трябвало да приключат най-късно за празника на града следващата година - 15 август. Амбицията е пътят да е подготвен до 15 юли, уточни Нанков.

Той заяви още, че през 2018 година може да стартира действителното осъществяване на огромен план за водния цикъл на Варна. Индикативната стойност е към 100 милиона лв.. Финансирането за възстановяване на ВиК инфраструктурата е европейско, посочи министърът.
 

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР