Между 50 и 60 литра на квадратен метър дъжд са

...
Между 50 и 60 литра на квадратен метър дъжд са
Коментари Харесай

Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед

Между 50 и 60 литра на квадратен метър дъжд са паднали по време на бурята над София тази нощ, заяви в профила си във " Facebook " кметът Йорданка Фандъкова като се базира на данни на института по метеорология и хидрология.

Получените сигнали, на които пожарната и спешното звено са се отзовали, са били над 475. Работата на екипите продължава и сега. Целта е до обед шахтите да бъдат почистени от падналите листа и наноси, защото след обед се чакат нови превалявания.
Кметът показва, че за малко време се покачиха равнищата на реките Перловска и Владайска, които излязоха от коритата си за няколко часа.

В най-ниските места на София и подлезите наводненията бяха най-сериозни. В момента се работи по отводняване на транспортния тунел на Лъвов мост, сутерени на лечебни заведения и други, оповестява Фандъкова.

Метрото продължава да се движи като придвижването му не беше спирано и през нощта. Вече са почистени 4-те метростанции, които бяха наводнени поради влизане на вода през входовете. Част от асансьорите и ескалаторите в метрото са спрени краткотрайно, с цел да се направи обзор на оборудванията за безвредната им употреба.

Градският превоз се движи по нормалните си направления, като се изключи линия №63, която върви по ул. " Пушкин ".

До обед ще бъде възобновено електричеството от 5-те трафопоста, които все още са със спряно електроподаване. По време на бурята бяха получени над 430 сигнала за спряно електричество, като огромна част от повредите бяха възобновени през нощта от екипите на ЧЕЗ.

През нощта работиха 28 екипа със 140 служителя на столичната пожарна и 10-те екипа на спешната дирекция на общината с 38 чиновници. Екипите не престават да работят по сигнала за отводняване, разчистване на пътни платна, както и унищожаване на паднали клони и дървета в паркове и градини.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР