Между 50-60 литра на квадратен метър е падналият дъжд само

...
Между 50-60 литра на квадратен метър е падналият дъжд само
Коментари Харесай

Фандъкова очаква инженерни решения за наводненията на Лъвов мост

Между 50-60 литра на квадратен метър е падналият дъжд единствено в границите на час. Така столичният бул. Йорданка Фандъкова разяснява пред публицисти вредите от снощния проливен дъжд.

12 дървета са паднали в резултат на бурята в другите паркове на София , като екипите на дирекция " Зелена система " работят по отстраняването на голям брой клони и паднали дървета.

Тя прикани всички строителни обекти да бъдат обезопасени и всичко, което би представлявало риск в една такава конюнктура. Продължава почистването на уличните платна, разчистване на шахти, отводняването на тулена на Лъвов мост, разчистване на подлезите по бул. " България " и " Гоце Делчев ", миене на сектори от улиците и други. " Работата продължава и всички епики са на терен ", увери Фандъкова.
 Пускат придвижването по бул.
Пускат придвижването по бул. " Асен Йорданов "

Ремонтите по тротоарите не престават, само че се облекчава трафикът

Столична община се приготвя и са идващите провокации, само че е значимо да бъдем и деликатни, добави тя.

Движението на метрото е обикновено и не спирало по време на бурята. Четири от метростанциите били най-вече наводнени, измежду които НДК. Във всички ниски елементи на града се получи наводнение. Много са сигналите за наводнени изби и гаражи в южната част на града. Продължава въстановяването на електроподаването в няколко региона и Фандъкова има уверението на ЧЕЗ, че са на привършване. Все още към 500 клиента нямат електричество , уточни кметицата.

По думите й казусът не е в подлеза на един от най-вече наводнените сектори - " Лъвов мост ", а в колектора, който продължава да повода наводнение на подлеза. За това Фандъкова ще чака инженерни и механически решения да се обезопаси мястото. При тези паднали количества дъжд няма ниско място, за което да считаме, че няма да бъде наводнено , значимото е да се реагира доста бързо и екипите да бъдат готови, настоя Фандъкова.

В момента всички реки са в коритата си и няма заплаха от преливане.
 София с наводнени лечебни заведения и зони без ток след пороя
София с наводнени лечебни заведения и зони без ток след пороя

Около 50 литра на квадратен метър са паднали за час
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР