Между 5-ти и 9-ти май се проведе ежегодната конференция за

...
Между 5-ти и 9-ти май се проведе ежегодната конференция за
Коментари Харесай

Google I/O 2019 – всички ключови анонси от конференцията

Между 5-ти и 9-ти май се организира годишната конференция за разработчици Гугъл I/O. Ако миналогодишното издание беше фокусирано главно върху софтуера, тази година получихме много повече хардуерни анонси. Потвърдиха се слуховете от последните месеци и смарт телефона Pixel 3a се оказа същински, също както и умният екран Nest Hub Max. Имаше анонси свързани и с новата мобилна Оценка за съвместимост Android Q, Гугъл Duplex, Гугъл Stadia и Гугъл Assistant. Но дано караме по ред...



Pixel 3a и Pixel 3a XL
Както се очакваше, Гугъл оповестиха и непосредствено пуснаха на пазара новите си смарт телефони от междинен клас, чиито цени стартират от 400 $ и са особено ориентирани към всички неприемащи цени от 1000 $ и нагоре за телефон.

Pixel 3a е с пластмасово шаси, наместо алуминиевото, което може да се откри при флагмана Pixel 3. Освен това е със Snapdragon 670, до момента в който Pixel 3 обитава по-мощния процесор Snapdragon 845. Тези нови телефони не поддържат безжично зареждане, не са водоустойчиви и са налични в три цвята – черен, бял и виолетов.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

Гугъл Duplex за уеб
На I/O 2018, Гугъл демонстрираха Duplex, ИИ-базиран помощник, който ни замества при досадни задания, като резервации за заведения за хранене и събития, правейки позвънявания по телефона. Тази година, Duplex уголемява въздействието си и към този момент работи и измежду уеб пространството, помагайки за наемането на кола или закупуването на билети за кино. Единствено би трябвало да инструктирате системата да го направи. Демо сподели по какъв начин Duplex преглежда Гугъл Calendar и Gmail, с цел да научи датите на бъдещо пътешестване, а по-късно прави резервация за кола чартърен чрез уеб страницата на National Car Rental. Duplex към този момент може да прави резервации за заведения за хранене в 44 щата на Съединени американски щати, само че към момента не знаем по кое време ще навлезе и в други страни.



Nest Hub Max
Това е нов интелигентен екран на цена от 229 $ с 10-инчов екран и предна камера за видеоразговори. На процедура Nest Hub Max е по-голяма версия на 7-инчовия Гугъл Home Hub, който към този момент ще е прочут просто като Nest Hub, защото Гугъл и Nest не престават да сливат марките си. Разбира се, Nest Hub Max включва редица усъвършенствания, измежду които намираме вградена камера, която може да прави лицево различаване, както и специфичен бутон за изключване на камерата и микрофона, в случай че търсите усамотение. Новият интелигентен екран би трябвало да се появи на пазара по някое време през лятото.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

Гугъл Stadia ще поддържа и други контролери
Stadia, гейм-стрийминг услугата на Гугъл беше публично оповестена на GDC преди няколко седмици, само че има доста неща, които към момента не са ни известни, като цената и премиерната дата. На I/O 2019 компанията показва Stadia контролера, който не свети с нещо друго и изключително, само че за сметка на това стана ясно, че Stadia ще поддържа и контролерите на други компании, в това число мишка и клавиатура.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

Гугъл Assistant става по-умен
Гласовият помощник също получава ъпгрейди. Вече ще може да демонстрира указания върху умни екрани, както и да прави разплащания. Умните устройства, които поддържат Гугъл Assistant ще могат да споделят по сред си чрез лична периодичност и даже ще могат да освобождават процеси към други джаджи.
Следващото потомство Гугъл Assistant ще дойде първо на Pixel телефоните по-късно през годината.

Добавена действителност в Гугъл Search
Кое е идващото огромно нещо във връзка с търсачките? Това е добавената действителност и 3D, съгласно Гугъл. На I/O демо, представител на Гугъл потърси за " great white shark " и получи резултатите в 3D AR за по-добра визия какво съставлява животното. За в бъдеще, от компанията желаят да работят с огромни марки, като Samsung и Target, с цел да могат потребителите да виждат AR-създадени артикули от рода на обувки, облекла, храни и телефони и разнообразни джаджи.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

Dark Mode при Android Q
Отдавна трябваше да получим мрачен режим в Android, само че ето, че това ще се случи с Android Q. Новата функционалност ще сменя светлите и ярки цветове за тъмни и сиви, щадейки очите и запазвайки повече батерията на устройството.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

Субтитри онлайн в Android Q
В Android Q ще забележим дебюта на Live Caption – нова функционалност, която ще засича аудио на телефона – в това число от видео, подкастове, аудио известия, приложения, даже личните ви записи – и ще има слага надписи. Стига да бъде засечена тирада, надписите автоматизирано ще се появяват, без нуждата от интернет достъп или различен тип съгласуваност.



Ъпдейтите на ОС-а към този момент ще се извършват неусетно
Фрагментацията е проблем за Android от доста години насам. И въпреки Гугъл да са пословични с бързото изваждане на пачове и ъпдейти за ОС-а, може да става въпрос за седмици и месеци когато другите производители би трябвало да усвоят тези пачове и ъпдейти. В доста случаи, по-старите устройства в никакъв случай не се обновяват. Android Q ще адресира този проблем с ъпдейтване на значимите Оценка за съвместимост съставни елементи на назад във времето, доста сходно на методиката, по която се актуализират приложенията.

 Гугъл I/O 2019 – всички основни анонси от конференцията

На процедура, това значи, че ще получаваме последните кръпки, усъвършенствания в сигурността и ъпдейти, сега, в който са налични, освен това без нуждата от рестартиране на телефона. Разбира се, с цел да се случва това ще би трябвало да имате Android Q устройство, а на този стадий, настоящата Оценка за съвместимост (Android 9.0 Pie) е усвоена от към 10 %.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР