Между 5 и 10 години, а понякога и повече чакат

...
Между 5 и 10 години, а понякога и повече чакат
Коментари Харесай

Дават социални общински жилища по втория начин в София

Между 5 и 10 години, а от време на време и повече чакат за обществено общинско жилище в София. Наемът е към 50 лв. на месец, а след пет години можеш да го купиш на цена доста под пазарната и искащите за този обществен подарък са хиляди. Оказва се обаче, че някои го получават по втория метод, оповестява БТВ.

В края на предходната година двете фамилии са получили двуетажна къща в квартал „ Горубляне “, като са били настанени по-малко от месец, откакто подават документите си, с едвам три точки по правилник.

Според зам.-кмета на регион „ Младост “ Биляна Петрова двете фамилии са подали заявки като извънредно нуждаещи се за пръв път на 21 юли 2016 година На 5 август същата година, т.е. по-малко от две седмици по-късно, те са получили ключа за жилището и са били настанени.

Експресните настанявания са направени от някогашната администрация на регион „ Младост “ малко преди да бъде заменена. Друго забавно е, че това са хора, които не са живели в „ Младост “. Седмица преди да подадат заявките, те сменят адреса си с подобен в „ Младост “, тъй като това е едно от условията, с цел да получиш обществено жилище. Така че за по-малко от месец те са се пренесли.

Дни преди да получат къщата с двор в Горубляне, фамилиите са регистрирани на адрес в апартамент на четвъртия етаж в блок в „ Младост “, чийто пазач обаче твърди, че изрично те не са живели там. Според собственичката на жилището фамилиите били наематели „ за известно време предходната година “.

Човек, поискал анонимност, твърди, че платил подкуп, с цел да получи общинско жилище, само че медиаторът умрял и корупционната договорка пропаднала. „ 5000 лв. съм дал. Дадох ги на един, дето е умрял към този момент – сподели мъжът. Той твърдеше, че ще уреди нещата. Уредил два етажа от къщата на две фамилии за по 30 дни. Обеща и на мен да ми уреди, може би щеше да ми уреди, само че умря индивидът. Свършил е работата на тези хора – вървях до там, видях ги, че живеят, споделиха ми: „ Да, индивидът ни е уредил “ и по тази причина повярвах “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР