Между 40 и 150 лева варира офертата за купен глас

...
Между 40 и 150 лева варира офертата за купен глас
Коментари Харесай

По 150 лева за един глас: Къде купуват най-много гласове в България?

Между 40 и 150 лв. варира офертата за платен глас на изборите в неделя.

Това разгласи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. До през днешния ден, 27 октомври, в 10 ч. получените сигнали в Министерство на вътрешните работи за изборни нарушавания са 1080, което е три пъти повече спрямо 2019 година, съобщи Пловдив 24.

635 от тях са такива за пазаруване на гласове, има и за непозволена пропаганда, заличаване на предизборни материали и други, свързани с нарушавания на изборното законодателство. 

Първият с неоправдателна присъда за куванате на гласове е от Плевен.

Образуваните досъдебни производства са 142, три пъти повече от 2019 г. 

" Благодаря на всички за проявената интензивност, за нас това значи едно - доверие ", съобщи от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Цифрите са задоволително красноречиви, имаме огромна интензивност от жителите за постъпили сигнали. Най-много са от областите Бургас, Варна, Враца, София.

Схемите садобре известни - обещаване на работа, покриване на бързи заеми, заеми към заложни къщи, дърва за огрев.

" За първи път интензивно използваме географската осведомителна система. Това е инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи. Данните се актуализират в действително време с постъпилите сигнали, направени инспекции и данните за установени изборни нарушавания ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР