Между 4 и 6 седмици отнема получаването на NIN -

...
Между 4 и 6 седмици отнема получаването на NIN -
Коментари Харесай

1500 паунда за старт на работа във Великобритания

Между 4 и 6 седмици лишава приемането на NIN - Национален Осигурителен Номер  Засега няма смяна в студентските заеми, младежите имат нужда  от документ за уседналост 
Все повече стават въпросите, които всеки искащ да работи и живее на Острова след Брекзит, си задава. Едни от тях са несъмнено за наложителните условия, на които би трябвало да се дава отговор за тази цел. При идване имигрантите би трябвало да уредят най-важните документи, които ще са им нужни за пребиваването и започването на работа в Англия. 

На първо място това е откриването на банкова сметка и NIN (Национален Осигурителен Номер). След това задоволителна сума пари. Тя не трябва да е по-малко от 1500 паунда. Това е минималната сума, в случай че се счита, че ще са ви нужни 500 паунда наем за месец и 500 паунда за депозит, който се връща след овакантяване на квартирата. Цената е строго самостоятелна според от жилището. Около 60 паунда са нужни за храна, сред 70 и 120  - за превоз. 

Работа и квартира - може и преди заминаването 

Това в някой случаи е за предпочитане, с цел да можете незабавно да се установите и да се сдобиете с нужните документи, с цел да започнете работа. Откриването на банкова сметка е належащо за всеки чужденец, който идва на Острова. За задачата би трябвало да визиите паспорт и документ, с който потвърждавате, че имате адрес в Англия. Проектозаконът за имиграцията планува стягане на ограниченията за откриването на банкова сметка на имигрантите, което включва подробни инспекции на кредитния статус и дали лицето има отговорности към банкови институции в границите на Европейски Съюз. За момента, този закон към момента не е признат. 

NIN е един от най-важните и нужни документи, от които се нуждаете, с цел да започнете работа в Англия. Този номер се издава от Данъчната работа на Англия и ще ви би трябвало, с цел да плащате налози, да си откриете сметка в банката, да учите, работите. Ако нямате NIN ще би трябвало да плащате големи налози. Между 4 и 6 седмици са нужни за приемането на NIN.  Това не е толкоз лесна процедура, по тази причина се въоръжете с самообладание. Процедурата включва и изявление, на което може да ви бъде отказано приемането на NIN. Вече има доста лицензирани компании, които могат да ви оказват помощ със оправянето с всички проблеми, свързани с изваждането на нужните документи. 

Регистрацията за селф-емплойед-UTR номер е значима стъпка за започване на всякаква работа в Англия. При идването си на Острова би трябвало да сте наясно с това какво ви е належащо, с цел да започнете работа и да имате поради, че законодателството във Англия се разграничава доста от това у нас. Затова постоянно търсете информация по въпросите, които ви вълнуват от достоверни източници. Липсата на информация и връзка може да сътвори съществени проблеми на имигрантите и започването на работа в Англия. 

Новото при студентите - документ за уседналост 

 Обратното преброяване до цялостния Брекзит към този момент тече, откакто разводът сред Англия и Европейски Съюз е реалност от 1 февруари, а преходният интервал изтича на Нова година. В същото време медиаторите за работа в Обединеното кралство регистрират взрив на искащите. Повечето са отвън София. Напливът е поради опасенията на хората, че след окончателното излизане на кралството от Европа на 1 януари 2021 година ще има съществени ограничавания. От компаниите успокояват - до края на 2020 година няма да има смяна в процедурите, документите или условията към искащите. 

Брекзит към този момент не плаши и бъдещите студенти. Англия остава най-предпочитаната страна и за претендент - висшистите. На Острова  равнището е по-високо. Британските университети също поставят старания, с цел да задържат качествените младежи. Напоследък от ден на ден вузове оферират ускорени двегодишни стратегии за бакалаври, които икономисват разноските за една година. 

Консултантските компании са безапелационни, че изискванията за кандидатстване за студентски заеми остават същите. Единственото ново е, че при кандидатстването трябват документи за уседналост. Подайте ги до края на годината. 

Няма да има роуминг след Брекзит 

За мобилните консуматори към този момент няма да има смяна в тарифирането и те ще продължат да се възползват от регулацията за роуминг в ЕИЗ както до момента. От българските оператори Telenor пусна публично известие, само че инспекции в уеб страниците на VIVACOM и A1 демонстрират, че нещата остават същите за в този момент. Възможно е обаче след края на преходния интервал, Англия да попадне в роуминг зона отвън Европейски Съюз, както са Швейцария и Украйна, да вземем за пример, и потреблението да се таксува на напълно разнообразни цени. 

Излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз безспорно ще се отрази малко или доста на всеки един бранш в страната. То няма да пропусне и мобилните услуги, а жителите на Острова към момента не са наясно какво ще се случи. 

Както знаем добре, към този момент 2 години има регулации по отношение на тарифирането на роуминг услугите в границите на ЕИЗ. Те целят жителите на зоната да бъдат непрекъснато свързани, до момента в който пътуват по работа или на екскурзия, без да доплащат в допълнение за мобилни услуги в границите на рационалното прилагане. Правилата важат освен в Европейски Съюз, а и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. 

След като Брекзит става със договорка, регулациите ще важат и за жителите на Обединеното кралство, тъй като в документа ще е включен временен интервал за плавното излизане на страната от Европейски Съюз. Докато той трае потребителите от двете страни на контракта ще могат да употребяват мобилните услуги както до момента. 

Според уеб страницата на английското държавно управление главните локални оператори (3, EE, O2 и Vodafone), нямат проекти да трансформират тарифирането към страните от ЕС/ЕИЗ. Това обаче не значи, че ще е същото и с операторите от другите страни, в това число и от България, които ще бъдат свободни да вкарат такси за роуминг в Обединеното кралство. 

Според последните регулации, въведени от Брюксел, няма в допълнение заплащане на диалозите при пътешестване в друга страна от Европейски Съюз, а таксуването става съгласно употребения от оператора проект. За мобилен интернет също не се изисква в допълнение заплащане, само че има предел, който се дефинира по отношение на тарифния проект и месечната такса. Изследванията на Европейски Съюз демонстрират, че след премахването на роуминга потреблението на мобилен интернет се е нараснало 5 пъти, а изговорените минути са нарастнали двойно.   

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР