Между 4.1 и 5.5 млрд. долара е легализирал престъпният свят

...
Между 4.1 и 5.5 млрд. долара е легализирал престъпният свят
Коментари Харесай

Европол: Престъпният свят е легализирал около 5 млрд. долара през криптовалути

Между 4.1 и 5.5 милиарда $ е легализирал незаконният свят в Европа през криптовалути, разгласи във вторник шефът на Европол Роб Уейнрайт пред Би Би Си.

По данни на европейската полицейска организация 3-4% от всички противозаконни обороти на Стария континент са минали през разнообразни цифрови валути, като през последните месеци този дял пораства бързо.

Уейнрайт разкри още, че се следи трайна наклонност приходите от продажба на опиати да се обръщат в биткойни. Затова той прикани криптоиндустрията да спомага на управляващите в битката с престъпността.

Един от главните проблеми на европейските служби при покупко-продажбите с криптовалути е, че те остават анонимни и даже прехвърлянията да бъдат уличени като незаконни, няма метод да бъдат замразени и иззети, показва шефът на Европол.

Друг сериозен проблем е опцията парите с престъпен генезис да се разпилян в голям брой такива цифрови портфейли, като се употребяват десетки и даже стотици разнообразни криптовалути. След това ключовете за достъп до тези портфейли се дават на подставени лица, които ги обръщат в действителни пари.

" В такива случаи е доста мъчно за полицията да откри кой тъкмо осребрява сумите ", заключи Роб Уейнрайт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР