Между 300 и 400 хиляди лева е откраднатата сума пари

...
Между 300 и 400 хиляди лева е откраднатата сума пари
Коментари Харесай

Проверяват охранителна фирма, собственик на обрания инкасо автомобил

Между 300 и 400 хиляди лв. е откраднатата сума пари от инкасо автомобил във Враца. Това заяви на брифинг старши комисар Цветко Нинов от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той посочи, че става дума за кражба, а не за обир - причинителите са взели парите, до момента в който инкасо автомобилът е бил паркиран и вътре не е имало никого.

" Не е упражнено принуждение ", сподели още комисар Нинов. Уточнява се обаче за какво в автомобила не е имало чиновник на компанията, тъй като по предписание вътре би трябвало да остане водач и моторът да е включен.

Автомобилът е бил паркиран на паркинг пред хипермаркет към 10:45 часа тази заран. Служителите на компанията, извършваща инкасо активност, са влезнали в постройката, а при връщането си са открили, че ключалката на автомобила е счупена и липсват чували с пари. Обаждат се на отговорника на компанията, след това и на полицията. Органите на реда са почнали незабавно издирвателни мероприятия, завардени са входно-изходните артерии на града, изясни комисар Нинов.

Той добави, че все още се работи по разнообразни версии, няма обвинен. На паркинга няма камери, към този момент няма информация какъв брой души са били причинителите.

Прави се инспекция на частната охранителна компания. Съгласно закона за частната охранителна активност в автомобила би трябвало да остане човек, даже автомобилът да е със разпален мотор, сподели още комисар Нинов.

Районната прокуратура във Враца е образувала досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195 от Наказателния кодекс (НК), сподели окръжният прокурор Владимир Сираков.

Прокурор Сираков заяви и за различен случай от последното денонощие, по който има формирано досъдебно произвеждане.

Става дума за неочаквана гибел на дете на 11 години от Център за настаняване от фамилен вид в град Роман. Детето е умряло ненадейно, за неговата гибел е формирано досъдебно произвеждане, то е по текст 122 от Наказателен кодекс. Днес сутринта е направена аутопсия на детето, не са открити следи от принуждение. Детето е умряло от ненадейно прекъсване на сърцето и белодробен оток. Нямаме данни за осъществено принуждение или породена гибел по несъобразителност, сподели още прокурор Сираков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР