Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени в района

...
Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени в района
Коментари Харесай

Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени край Червен бряг

Между 30 и 40 тона боклуци са заровени в региона на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство край Червен бряг, където тече акция на Спецпрокуратурата. Вече часове наред специалисти откриват по кое време и по какъв начин са заровени боклуците, както и от кое място са доставени.
Разравят площадка с боклуци до Червен бряг, регионът е отцепен
На място са наблюдаващите прокурор по следствието, по което са обвинени някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков и предприемачите братя Атанас и Пламен Бобокови. Според проверяващите нелегално заровените боклуци може да свързани с компании на предприемачите и с противозаконната активност на уличените като участници в Организирана незаконна група.
Открити са дребни пластмасови гранули, евентуално от батерии , само че към този миг специалистите не се наемат да кажат чия е страната им на генезис.
Експерти взимат и проби за радиактивност от почвите в региона. Сега отпадъците би трябвало да бъдат изровени и откарани, оповестява Българска национална телевизия.
Според проверяващите заровените боклуци са били открити преди към месец, а са били заровени преди минимум година.
Преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство е употребена за нелегално депониране на боклуци и се откри, че е допустимо част от тях да са заровени.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР