Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за

...
Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за
Коментари Харесай

Прогнозират спад на туристите в Албена

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за дейния летен сезон в курортен комплекс Албена , заяви изпълнителният шеф на акционерното сдружение Красимир Станев . Към момента са осъществени към 75% от годишните записвания.

" Разчитаме да задържим равнищата от предходната година, когато са осъществени 1 670 000 нощувки, само че ще има спад за цялото Черноморие ", разяснява Станев. По думите му в Албена ситуацията не е чак толкоз обезпокоително и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно понижение на летовниците.
 

Освен съветските туристи, които за трета година бележат спад, се чакат и по-малко германци. " Полагаме доста огромни старания за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и други Надяваме се да компенсираме и посредством нашия личен дребен немски туроператор - " Фламинго турс ", който тази година ще удвои броя на гостите си, сподели още изпълнителният шеф на " Албена " АД.
 
Първите за сезона посетители се чакат от Румъния и България за Великденските празници.
 


Станев посочи като проблем неналичието на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети предишното лято в заведенията за хранене и хотелите на курорта. По думите му, те не са привикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и постоянните гости незабавно са отбелязали този факт.-->
 
Според Красимир Станев има лека наклонност на завръщане на българите от чужбина, по тази причина той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР