Между 3 и 5 декември в аула Максима“ на УАСГ

...
Между 3 и 5 декември в аула Максима“ на УАСГ
Коментари Харесай

Морски пътешествия и горещи филмови премиери на 14-ите Дни на предизвикателствата

Между 3 и 5 декември в зала „ Максима “ на УАСГ ще се организира за 14-и път годишният фестивал за рискови спортове и завършения „ Дни на провокациите “, (аула „ Максима “, УАСГ). Събитието се провежда от магазини „ Стената “ с поддръжката на самодейността „ София – Европейска столица на спорта 2018 “.

Форумът още веднъж ще събере на едно място спортисти, алпинисти, туристи, еколози, фотографи, пътешественици и всички, за които интензивностите измежду природата са извор на ентусиазъм и метод на живот.

Както постоянно, наситената с горещи кино заглавия, презентации и уъркшопи тридневна стратегия, ще предложи обзор на най-силните спортни достижения, персонални провокации и дела през годината. 2018 година ще бъде специфична за „ Дни на провокациите “, по две аргументи. От една страна, тя е Годината на Боян Петров. Ще бъдат припомнени някои знакови негови представяния на Дните и близки до сърцето му дела.

2018 година носи нов заряд на Дните и тъй като за първи път водата и морето ще бъдат специфичен акцент на фона на една дългогодишна планинарска традиция. На фокус ще бъдат провокациите пред опазването на Световния океан в интернационален мащаб и опита на локално равнище в България за битка със замърсяването на Черно море. Ще се срещнем със смелия мореплавател капитан Дончо Папазов, прочул се с революционни за времето си прекосявания на Черно море и Атлантическия океан. Ще си напомним и сполучливо приключилото тази есен предизвикателство WIND2WIN: 300 км от Дуранкулак до Резово с уиндсърф на изключителните сърфисти Илияна Стоилова и Йоан Колев, за идеята „ Черно море, свободно от пластмаса “.

Специалният посетител от Франция Тито Томази ще заеме мястото на Нико Фаврес, на Глен Плейк и на редица други наши обичани посетители от чужбина, оставили следа в историята на Дните. Ще ни показа своя опит на спортист и странник с колело, разбирането си за пътуването като метод на живот, посредством описа за своите странствания в четирите краища на света - Непал, Кабо Верде, Индонезия, Европа, Южна Америка, Киргизстан.

14-тите „ Дни на провокациите “ ще вдъхновят феновете на рисковото кино с няколко хитови кино заглавия тъкмо сега, в който те дебютират и в Съединени американски щати и Западна Европа. THE DAWN WALL за митичното нанагорнище на Томи Калдуел по 1000-метровата стена на Ел Кап, биографичен филм за именития Крис Бонингтън - Bonnington: The Mountaineer – My life story. А Land Shaped By Women –спиращи дъха сърф и сноуборд импресии от Исландия през погледа на две сноуборд дами, фрийрайд филмът ZABARDAST на Жером Тонон и още заглавия, които следва да бъдат оповестени, сред тях и българска кинематография, неотстъпваща по нищо на международните мостри.
Както се вижда и от филмовата селекция – планината е и си остава квинтесенцията на „ Дни на провокациите “. Ето за какво тематиката за сигурността в планината тази година се разпростира с нова мощ. На сцената ще забележим Виктор Варошкин и Георги Пенев от IFMGA - федерацията, която основава и контролира най-елитните алпийски гидове в света, с цел да прегледат в една презентация тематиката за международните трендове в приключенския туризъм и професионалното водене във високите планини на света.

Изненади чакат и от ден на ден увеличаващите се почитатели на бягането - една от тях към този момент е разкрита – специфичен посетител ще бъде нечовекът Краси Георгиев, постоянно бягащ с идея, постоянно постигащ немислими върхове, ще бъде измежду нас сред 3 и 5 декември.

Програмата ежедневно се уголемява и обогатява – акцентите могат да бъдат прегледани на формалния уебсайт на фестивала „ Дни на провокациите “: www.predizvikatelstva.com. БИЛЕТИ: На предварителна продажба онлайн от Bilet.bg и на място в магазини „ Стената “ на цена 25 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР