Между 28 септември и 7 октомври Варна ще се превърне

...
Между 28 септември и 7 октомври Варна ще се превърне
Коментари Харесай

Предстои най-големият бирен фест у нас

Между 28 септември и 7 октомври Варна ще се трансформира в бирената столица на България. Тя ще бъде хазаин на Varna Oktoberfest – копие на фамозния немски Oktoberfest.

Освен немска бира, която ще се лее в обилие, в морската ни столица идват особено за събитието изпълнителите от немската хип-хоп група Down Low, чийто паметен шлагер Johnny B побъркваше европейските нощни заведения в недалечното минало. Заедно с фамозните немски рапъри на Varna Oktoberfest ще забият и Буги Барабата (заедно с Бараби Блус Бенд), Лео и Играта, Петя Алекса, Севи, Стоян Роянов (Я-я) от La Migra. Водещ през десетте дни на събитието ще бъде Монти, от някогашната група Ice Cream, който сега прави сполучливи дуети с Петя Алекса.

За предстоящите многохилядни посетители на варненския Oktoberfest, който ще се организира в парка „ Аспарухово “ за втора поредна година, уредниците от фондация City Park Fest са планували разнообразни спомагателни занимания. В самия ден на откриването (28 септември) звездите от „ Отбора на сърцето “ ще изиграят мач с локален варненски тим на стадиона в „ Аспарухово “. В редовете на звездния тим ще са Монти, Лео, Играта, Спенс, Дани Златков, Панайот от Биг Брадър. Те не за първи път излизат на терена в името на благотворителни дела.

За дребни и огромни пък ще отвори порти и лунапарк с разнообразни атракциони и занимания. Организаторите са планували и спортна сцена, на която ще се организират разнообразни игри с публиката и където на всеки кръговиден час ще се раздават награди.


Разбира се, такова огромно събитие не може да мине без ядене и пийване. В над 30 павилиона посетителите ще могат да замезват както с български обичайни ястия, по този начин и с непознати вкусотии – немски вурстчета, американски стекове и даже японски кулинарни изкушения. А за тези, на които персоналната карта към този момент разрешава да пият неща по-силни от сок и вода, са планувани 500 типа (да, типа, не литра!) бира – от елементарна наливна до такава с няколко вековна история зад тила си.

Хмеленият балсам ще би трябвало да задоволи жаждата на към 45 000 индивида, които се чакат да минат през десетте дни на фестивала.

Работното време на Varna Oktoberfest ще е от 14 до 22 ч., а в събота и неделя 10 до 23 часа. Входът е свободен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР