Между 28 Ноември и 8 Декември в Каунас, Литва се

...
Между 28 Ноември и 8 Декември в Каунас, Литва се
Коментари Харесай

Българин счупи световен рекорд по вдигане от лег!

Между 28 Ноември и 8 Декември в Каунас, Литва се организира Европейското състезание по силов трибой към интернационалната федерация - International Powerlifting Federation (IPF). В него, тази година, взеха присъединяване 6 състезатели от България.

В категорията до 93кг за младежи до 23години, падна досегашния международен връх в придвижването повдигане от лег.
Това бе дело на Емил Кръстев, който единствено на 22 записа опит от 203.5 кг в третия си опит. Емил е нееднократен първенец в републиканските надпревари, а това е неговата първа изява на интернационалния подиум. В придвижването клек, той съумя да запише опит единствено от 275кг, откакто получи несполучлив в първия на 262.5кг. В придвижването мъртва двигателна сила остана на втори опит с 295 кг след несполучлив на 305 кг. Това го отдели от медала в придвижването мъртва двигателна сила с малко, само че все пак общия резултат беше задоволителен за третото място и единствено с 5 кг разлика от второто. В същата категория имаше още едно положително българско показване на Теодор Ваклинов с 250 кг клек, 170 кг лег, 260 кг мъртва двигателна сила.
Цялостното показване на българските участници тази година бе положително, като състезателите се върнаха с над 10 медала в другите категории и даже безспорната купа за младежи до 23 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР