Между 27° и 32°, ще се движат максималните температури днес,

...
Между 27° и 32°, ще се движат максималните температури днес,
Коментари Харесай

Максимални температури между между 27° и 32° днес

Между 27° и 32°, ще се движат оптималните температури през днешния ден, в София към 27°. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в източната половина от страната и в планинските региони ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад.

И на следващия ден ще доминира слънчево време. След обяд основно над Западна България, в планините и планинските региони ще се развива купеста облачност и там са вероятни краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, в София към 29°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 24° и 28°, температурата на морската вода е сред 21 и 23°, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините облачността ще е променлива, по-съществена след обяд в масивите от Западна България, където за малко ще превали.

Ще бъде прохладно с сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна.

Слънчево ще бъде сутринта и на Балканите. По-късно ще се развива купеста, над западната половина и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а вечерта ще превали и в източните региони от полуострова.

В по-голямата част от Европа в часовете до обяд ще доминира слънчево време. През втората половина на деня на доста места ще е с превалявания, в обособени региони основно в Ирландия, Шотландия и Франция количествата ще са обилни.

У нас, през нощта против неделя и в неделя, на доста места в западната половина от страната ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Максималните температури ще се намалят с няколко градуса. В понеделник към момента тук-там ще превалява, а през идващите дни вероятността за превалявания понижава. Ще има повече слънчеви часове, а температурите още веднъж ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР