Между 23-и и 30-и юни едно от най-живописните кътчета по

...
Между 23-и и 30-и юни едно от най-живописните кътчета по
Коментари Харесай

Точно месец до старта на филмовия и музикален маратон в Балчик

Между 23-и и 30-и юни едно от най-живописните кътчета по Черноморието ще събере одобрени и прохождащи експерти от сферата на седмото изкуство, киномани и фенове на хубавата музика за седмица, изпълнена със стотици филми от целия свят, просветителна и фокусна стратегия, панели за осъществяване на планове, срещи на промишлеността, празненства с подбрани DJ-и и още изненади. Тази година фестивалът IN THE PALACE отбелязва двоен празник – кръглата си 15-а годишнина и несравнимия триумф да бъде определен за формален сътрудник от Филмовата академия в Съединени американски щати (OSCAR® Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Събитието ще съблюдава традицията и ще се организира точно в Двореца и Ботаническата градина в Балчик, като още веднъж ще приключи с посрещането на Джулай морнинг на брега на морето.
Най-утвърденият фестивал за късометражно кино в Източна Европа, ориентиран към промотирането на филми, нови медии и цифрови изкуства с дължина под 27 минути ще изпрати за разглеждане от комисията на идните 91-ви награди Оскар спечелилите си в три категории. Т.е. най-хубавият интернационален игрален и най-хубавият интернационален анимационен филм, както и спечелилият в българската конкуренция от главния спортен панел ще имат невероятната опция непосредствено да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите в съответната категория през 2019 година (Animated Short Film/Live Action Short Film category of the Academy Awards®). Общо 62 кино лентата ще мерят сили в тази конкуренция на IN THE PALACE, като с изключение на 5-те анимационни и 10-те игрални български кино лентата и произведения от цяла Европа, в определените от журито се подреждат продукции от Австралия, Бразилия, Афганистан, Мексико, Колумбия, Канада, Филипините и още страни от всички точки на света.

Платформата ще даде път за изява пред аудитория и на 15 документални кино лентата, от които 3 от България, още от Финландия, Иран, Сърбия, Канада, Иран, Швейцария, както и на специфичен сегмент пробни филми. В обособен спортен панел ще намерят своето място още студенстските филми, измежду които 11 анимации, 35 игрални и 8 документални продукции от всевъзможни страни. Тук публиката ще има опция да се запознае с атрактивния метод на създатели от Китай, Малайзия, Сингапур и други. Сред забавните опити в селекцията се откроява полски филм със 7 режисьора, най-краткият показан филм пък ще е български, с дължина от 59 секунди.
Към фестивала в Балчик ще се причислят кино критици, продуценти, фестивални шефове, селектори, програматори и представители на редица международни конгреси. Той е отворен и ориентиран и към всички, които имат интерес към неповторимото кино наличие от целия свят. Съвсем скоро ще бъде оповестена и специфичната музикална стратегия, съпътстваща фестивала всекидневно. Освен празненства, вечерите тази година ще оферират и късни прожекции на метри от морето на обособена сцена.
Входът за конкурсната стратегия, както и за фокусната с номинираните ленти за Европейските кино награди и награди Оскар, които се организират навън в градината на Двореца, е безвъзмезден.
Повече информация ще откриете на https://www.facebook.com/inthepalace/ и http://www.inthepalace.com/en/15th-palace/festival.html.
IN THE PALACE се провежда от фондация „ Формат СФФ “ и читалище „ Вещина “ в партньорство и с поддръжката на Държавен културен институт „ Културен център „ Двореца “ – Балчик, Университетски ботанически градини към СУ „ Св. Климент Охридски “, Национален кино център и Програма Еразъм+ на Европейската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР