Между 2004 и 2014 г. десетки милиони бразилци излязоха от

...
Между 2004 и 2014 г. десетки милиони бразилци излязоха от
Коментари Харесай

Милиони обеднели в Бразилия след най-тежката криза от десетилетия

Между 2004 и 2014 година десетки милиони бразилци излязоха от бедността и страната постоянно беше давана за образец за света. Високите цени на суровините в страната и новоразработените петролни залежи спомогнаха за финансирането на стратегиите за обществено подкрепяне, които подкрепиха най-бедните пластове от бразилското население.

Ала тази наклонност се обърна през последните две години поради най-дълбоката криза в историята на Бразилия и орязването на стратегиите за субсидиране, като равнищата на неравенствата в страната се върнаха до колониалните времена.

" Много хора, които излязоха от бедността, и даже такива, които се бяха издигнали до междинната класа, се върнаха назад ", акцентира Моника де Боле, старши помощник в основания във Вашингтон Институт за интернационална стопанска система " Питърсън ".

Според данните на Световната банка към 28,6 млн. бразилци са излезли от бедността сред 2004 и 2014 година Ала банката пресмята, че от началото на 2016 година до края на тази година 2,5 млн. до 3,6 млн. души ще паднат под прага на бедността от 140 бразилски реала на месец, което е към 44 $ .

Икономистите акцентират, че високата безработица и съкращенията на съществени стратегии за обществено подкрепяне могат да задълбочат проблемите. През юли, последният месец, за който има данни, безработицата е била близо 13 на 100 , което е голямо повишаване от 4 % в края на 2004 година

Когато Летисия Миранда е имала работа като продавачка на вестници по улиците, тя е печелила към 160 $ на месец, задоволително да заплаща за дребен апартамент, в който тя е живеела с 8-годишния си наследник в безпаричен квартал на Рио де Жанейро, се споделя в репортаж на " Асошиейтед прес ".

Когато тя е изгубила работата си преди към 6 месеца на фона на най-тежката икономическа рецесия в Бразилия от десетилетия, Миранда не е имала избор с изключение на да се реалокира в изоставена постройка, където няколкостотин души към този момент са живеели . Всички материални придобивки - легло, ледник, печка и някои облекла - са били струпани в дребна стая, която както всички останали в постройката имат неостъклени прозорци. А мизерията, несъмнено, е неописуема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР