Между 200 000-300 000 повече чуждестранни туристи очакваме да привлечем

...
Между 200 000-300 000 повече чуждестранни туристи очакваме да привлечем
Коментари Харесай

С 15 млн. лв. повече привличаме поне 300 000 нови туристи

Между 200 000-300 000 повече задгранични туристи чакаме да притеглим благодарение на механизма за поощряване на проведения туризъм посредством маркетингови интензивности. Тези упования разгласи по време на представянето на механизма министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от БГНЕС.
Заложените за това средства са в размер на 15 млн. лева и са планувани в централния бюджет. Ангелкова посочи, че тези средства са спомагателни от планувания за тази година бюджет за реклама на туризма ни, който за 2020 година е в размер на 10 млн. лева За съпоставяне, през предходната година заложената сума е била 6,5 млн. лева
„ Това е с помощта на премиера Борисов и министър Горанов, тъй като другояче няма по какъв начин да имаме положителни резултати “, разяснява тя и разясни, че пилотно механизмът ще работи единствено за интервала от 1 май до 31 октомври 2020 година, като при реализиране на резултатите, той ще обхване и зимния сезон, а след това ще работи и целогодишно.
Министърът на туризма изнесе данни от разбори, които са създали от ведомството. „ Анализите демонстрират, че изключително за летния ни туризъм, значимо е идването на туристи посредством туроператори, които осъществят повече доходи. За съпоставяне от 2015 година до момента, туристите, които идват проведено посредством туроператори като % на някои пазари, са намалели двойно. Това демонстрира какъв брой значим и своевременен е този механизъм “, изясни министърът.
По думите ѝ процедурата е направена извънредно транспарантно и в синхрон с европейските правила. Ангелкова е уверена, че средствата ще бъдат разходвани дейно, защото ще бъдат изплащани на база на действителни достижения и в случай че има растеж на броя на туристите.
Процедурата е разграничена на четири лота за четири съществени пазара, тъй като е значимо да имаме фокус и да измерим резултата. Първият главен пазар е Германия, той е с бюджет 5 милиона лв. без Данък добавена стойност, вторият главен пазар е Англия – 2,5 милиона без Данък добавена стойност, Вишеградската четворка – 3 750 000 лв. без Данък добавена стойност и по-късно е пазар Русия с 1 250 000 лв., общо 15 милиона лв., стана ясно още от думите на министър Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР