Между 2 милиарда и 2,2 милиарда лева ще струват новите

...
Между 2 милиарда и 2,2 милиарда лева ще струват новите
Коментари Харесай

Борисов: Цената на офертата за изтребителите F-16 e между 2 и 2,2 млрд. лева

Между 2 милиарда и 2,2 милиарда лв. ще костват новите изтребители F-16, заяви в Брюксел министър председателят Бойко Борисов. По думите му американската оферта е горната граница, само че страната ни се надява да смъкна 200 милиона. Необходимите средства ще бъдат обезпечени след актуализация на бюджета. Финалните договаряния с американската делегация ще са идната седмица в София.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че в държавния бюджет не са планувани средства за закупуване на F-16, изясни по какъв начин ще бъдат обезпечени.

Бойко Борисов - министър-председател на България: В момента Министерството на защитата получи офертата от Съединени американски щати. Обсъждат я, водят финални договаряния. И защото тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до сключване на контракт ще влезем в Народното събрание, ще актуализираме бюджета, надлежно и ще се дадат тези пари от запаса, който имаме.

Вчера от Министерството на финансите потвърдиха, че е издаден вътрешен дълг от 300 млн. лева, с цел да се подкрепи договорката за новите изтребители.

 © БГНЕС
По-рано през днешния ден в Народното събрание военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че договарянията с " Локхийт Мартин " не престават по график и би трябвало да бъдат финализирани през идната седмица.
Красимир Каракачанов - министър на защитата: Мога да ви уверя - екипите са си свършили работата. Друг е въпросът дефинитивно какво ще се излезе от всички тези диалози, тъй като те не престават. Буквално края на другата седмица още веднъж идва делегация от Съединени американски щати, от техните военновъздушни сили, с която ще бъдат извършени окончателните диалози по този въпрос.
България води договаряния за закупуване на 8 нови изтребители F-16 блок 70, с цялостно въоръжение и съоръжение. Сделката планува образование на водачите и поддържащия личен състав, както и бъдещите модернизации и доставка на нови оръжейни системи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР