Между 1980 и 2019 г. най-развитите страни в света приблизително

...
Между 1980 и 2019 г. най-развитите страни в света приблизително
Коментари Харесай

Защо благоприятстващите семействата политики не повишават раждаемостта

Между 1980 и 2019 година най-развитите страни в света почти утроиха действителните си разноски на глава от популацията за детски надбавки, субсидирани грижи за деца, наставнически отпуск и други удобни за фамилията политики. Те също по този начин означиха спад на раждаемостта от 1,85 на 1,53 на жена.

В егалитарна Финландия, дом на някои от най-щадящите фамилията политики в света, коефициентът на раждаемост е понижен с една трета от 2010 година насам. В Унгария, известна с екстравагантните си изплащания, ориентирани към увеличение на броя на нацията на бебета, по-малко деца са родени предходната година, в сравнение с когато и да било, откогато се водят записите. Междувременно в Корея, признакът на внезапно намаляващата плодовитост, беше открито, че държавната стратегия за „ бонус за бебета “ е била изплащана основно на дами, които към този момент са възнамерявали да имат деца.

Анализирано във всички богати страни, раждането процентите не са по-високи измежду тези, където грижите за децата са напълно субси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР