Между 16 и 23 февруари ще се проведе Берлинале. 18

...
Между 16 и 23 февруари ще се проведе Берлинале. 18
Коментари Харесай

Кои са най-интересните филми на Берлинале тази година - Култура

Между 16 и 23 февруари ще се организира Берлинале. „ 18 кино лентата ще се състезават в главната конкуренция. Ленти показват 19 страни, а 15 кино лентата са международни министър председатели ", споделят от най-престижния немски кино фестивал. Организаторите прибавят, че тази година програмата е „ отворена както постоянно към всички вероятни кинематографични форми “.

За огромната премия „ Златна мечка “ ще се борят анимационни и документални филми, комедии и мелодрами, драми и исторически филми, които „ отразяват хубостта на света “, се споделя в известието. Списъкът с кандидати включва филми от страните от Европейския съюз, Сърбия, Китай, Австралия, Англия, Съединени американски щати и Япония.

В селекцията са нови филми на Кристиян Пецолд, Маргрете декор Трота, Емили Атеф и Лила Авилес. Сред международните министър председатели са „ Минали животи “ ( " Past Lives " ) на Селин Сон, откакто дебютира със мощни рецензии на „ Сънданс “, анимационният „ Сузуме “ ( " Suzume " ) на Макото Шинкай, пуснат в Япония предишния ноември и австралийският „ Оцеляване на добротата “ ( " The Survival Of Kindness " ) на Ролф де Хеер, показан за първи път на филмовия фестивал в Аделаида.

Организаторите оповестиха и в допълнение особено заглавие на Берлинале - „ Суперсила “ ( " Superpower " ) от Шон Пен и Арън Кауфман. Това е документален филм, в който американският артист и режисьор Пен пътува до Украйна, с цел да направи кинопортрет на президента Володимир Зеленски, само че се озовава в Киев тъкмо, когато стартира войната с Русия.

Миналата година уредниците на Берлинале оповестиха, че ще изключат от присъединяване във фестивала съветски институции, делегации и лица, подкрепящи управляващите в Москва за обстановката в Украйна.

Както беше оповестено по-рано, 73-ото издание на кинофестивала ще бъде намерено със международната премиера на сантименталната комедия на Ребека Милър „ Тя пристигна при мен “ ( " She Came To Me " ) с присъединяване на Питър Динклидж и Ан Хатауей. Основното място за осъществяване на фестивала още веднъж ще бъде " Берлин паласт " на Потсдамер Плац.

Първото издание на Берлинале е намерено на 6 юни 1951 година с кино лентата на Алфред Хичкок (1899-1980) „ Ребека “ (1940). Днес във връзка с престижа Берлинале от ден на ден се изравнява с филмовите фестивали в Кан и Венеция. Повече от 300 хиляди души посещават филмовите прожекции всяка година.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР