Между 1500 и 2000 лв. е струвала „услугата” във Варна

...
Между 1500 и 2000 лв. е струвала „услугата” във Варна
Коментари Харесай

Близо 1,7 млн. лв. са открили разследващите у престъпната група за фалшиви телкове във Варна

Между 1500 и 2000 лева е коствала „ услугата” във Варна здрави хора да получават пенсии или други облаги. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи във връзка със арестувана през вчерашния ден незаконна група за подправени телкови решения.

Петима от участниците са лекари, измежду които и ръководителят на една от комисиите, шестият е брат на единия от лекарите – сирийски жители, които имат български фамилии и поданство.

Наблюдението над групата е почнало през месец май предходната година. За четири месеца са били открити над 200 лица, които са придобили непозволено телкови решения.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на медиатори. Те стимулирали изцяло здрави хора да получават пенсии и други облаги против възнаграждение от 1500 до 2000 лева

Снимка: Министерство на вътрешните работи

След предварителна спогодба и дадена съответна ключова дума ги пращали към лекарите от незаконната група. В случай че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на неработоспособност да е доста висок.
Шест лекари с обвинявания за подправени ТЕЛК решения Медиците са арестувани за 72 часа
В двама от лекарите са открити 20 000 лева, а в две банкови касети – 1 480 000 лева и над 200 000 лева В хода на следствието са разпитани 31 очевидци.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Към наказателна отговорност са привлечени шестимата участници в незаконната скица.

Снимка: Министерство на вътрешните работи
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР