Между 15 стотинки и 25 лева на квадратен метър предлагат

...
Между 15 стотинки и 25 лева на квадратен метър предлагат
Коментари Харесай

Мизерни обезщетения предлага общината на собственици на имоти край Ломско шосе

Между 15 стотинки и 25 лв. на квадратен метър оферират като обезщетение от Столична община за отчуждаване на земи на столичани, заяви Нова телевизия. Собствениците са недоволни и приготвят митинг. Участъкът, който общината желае да закупи, е към бул. " Ломско шосе ".
По проект бул. " Ломско шосе " би трябвало да се разшири сред метростанция " Ломско шосе " до " Софийския околовръстен път ".
Очакваното уголемение на този сектор стартира от следващата година.
Собствениците на земите считат, че от общината обезценяват собствеността им.
" Къщата ми е 3-етажна с дворно място. Всеки етаж е с обособена баня и тоалетна, за което получавам 99 хиляди лв.. За тези пари не мога да купя една гарсониера насреща ", споделя един от засегнатите притежатели. Имотът на негова съседка е оценен за 15 стотинки на квадратен метър. Притежаваните от мен 312 кв.м са оценени на 48 лв., споделя дамата.
От Столичната община настояват, че огромна част от парцелите са възобновени аграрни земи, заради което цените са толкоз ниски.
Паричното обезщетение се дефинира според наредбите на закона за общинската благосъстоятелност, като се показват аналози, които ние пожелаваме. В случай, че няма пазарни аналози, които подхождат на парцелите, които се отчуждават равностойното парично обезщетение е данъчната оценка на парцела, изясни Емилия Боянска от Столична община.
Ако хората не желаят парцелът им да бъде отчужден, следва процедура по наложително отчуждаване. Собствениците имат право да оспорят решението пред съда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР