Между 15 и 21 милиона души по света страдат от

...
Между 15 и 21 милиона души по света страдат от
Коментари Харесай

Учени: Редовното ядене на тъмен шоколад помага в превенцията на Алцхаймер

Между 15 и 21 милиона души по света страдат от заболяването на Алцхаймер. Този вид деменция най-често визира пациенти в преклонна възраст. За страдание и младежите не са предпазени. Случва се първите признаци да се появят на възраст 20-30 години. Няма лек за Алцхаймер. Как да понижим риска от заболяване? Изключително значима е ежедневната профилактика, включваща верен хранителен режим.

Болестта на Алцхаймер е дейна в 120 страни. На всеки 3 секунди в света някой развива деменция. Въпреки че това заболяване може да одобри доста форми, Алцхаймер е най-честата от тях.

Всяка година има от ден на ден и повече случаи. Алцхаймер визира и младежи и хора на междинна възраст в пика на професионалната им активност. За страдание, това към този момент не е болест, " непокътната " единствено за възрастните хора.

С остаряването на западните общества броят на страдащите се усилва с такава скорост, че съгласно изследвания през 2050 година ще има 131,5 милиона души, страдащи от разнообразни типове деменция.

 деменция

Алцхаймер е нелечимо заболяване. Важна е профилактиката

Какво съставлява заболяването на Алцхаймер? Това е недъгавост на мозъка, характеризираща се с прогресивно увреждане на паметта. Симптомите, които би трябвало да бъдат тревожни, включват: езикови нарушавания, дезориентация за време и място, нарушавания на нереалното мислене, честа загуба на движимости. 

За страдание до момента не е намерено лекарство, което да спре изцяло заболяването на Алцхаймер. Следователно лекуването се основава на закъснение на прогресията на болестта основно посредством приемане на подобаващи препарати и всекидневно интензивно умствено образование.

Експертите показват: пациентите, които желаят да понижат риска от заболяването на Алцхаймер, би трябвало да се грижат за подобаваща профилактика, т.е. да се откажат от пушенето и алкохола, да се подлагат на постоянни прегледи, да поддържат верни равнища на холестерола и кръвното налягане. Редовната физическа и когнитивна интензивност, както и здравословната, уравновесена диета, богата на въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали, също са извънредно значими. Какво да ядем, с цел да подпомогнем работата на мозъка?

 деменция

Тъмният шоколад съдържа ресвератрол

Учени от Медицинския университет в Джорджтаун взеха решение да проучват задълбочено резултата на ресвератрола, органично химично съединяване и мощен антиоксидант, открити, наред с други, в черния шоколад. Те са потвърдили, че постоянният банкет на тази съставна част има удобен резултат върху здравето: подкрепя работата на сърцето и намалява равнището на " неприятния " холестерол.

Ресвератролът също инхибира увреждането на мозъка, породено от заболяването на Алцхаймер. Пациентите, които са приемали огромна доза от това съединяване на ден, не са забелязали понижаване на равнището на амилоид бета в кръвта, особено за хората с прогресивна деменция. Резултатите от теста бяха показани на интернационалната конференция на Асоциацията на Алцхаймер в Торонто.

Зелените зеленчуци са източник на витамини от група В

Пациентите, които са диагностицирани с първите признаци на Алцхаймер и хората, които се грижат за ефикасната профилактика, би трябвало да включват в диетата си храни, богати на витамини от група В. Те подкрепят работата на мозъка и са виновни за вярното действие на други елементи на нервната система. система. Техният недостиг постоянно се демонстрира с нарушена централизация и нервно напрежение.
Витамините от група В не се създават в човешкото тяло. Зелените зеленчуци като броколи, тиквички, грах и спанак са отличен източник на витамини от група В.

 деменция

Омега-3 мастни киселини. Ще ги намерите в мазните морски риби

Мозъкът се състои от повече от 60% от мастни киселини. Те играят основна роля за вярното действие на този значим орган, център на нервната система. Експертите постоянно назовават заболяването на Алцхаймер хронично инфектиране на мозъка. Ето за какво диетата, богата на омега-3 мастни киселини, има доста позитивен резултат върху пациентите, страдащи от деменция.
Омега-3 мастните киселини също би трябвало да бъдат включени в менюто на хората, които се грижат за ежедневната профилактика. Те усъвършенстват кръвоснабдяването на мозъка и карат нервните тласъци сред мозъчните кафези да протичат доста по-ефективно. Източник на омега-3 мастни киселини са тлъстите морски риби, като сьомга, скумрия, херинга, морски блага, ракообразни и водорасли.

Семена и семки: Това е отличен източник на цинк

Хората, които се грижат за вярната профилактика на мозъчните болести, в това число заболяването на Алцхаймер, би трябвало да включват в диетата си храни, богати на цинк: бобови растения, елда, яйца, тиквени семки, слънчогледови семки.
Цинкът въздейства върху предаването на нервните сигнали в избрани области на мозъка, като в същото време усъвършенства работата му. Дефицитът на този детайл се отразява отрицателно на когнитивните процеси и може да аргументи меланхолия.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР