Между 15 и 20 момичета и млади жени са включени

...
Между 15 и 20 момичета и млади жени са включени
Коментари Харесай

Програма подкрепя тийнейджърки в отглеждането на бебетата им

Между 15 и 20 девойки и млади дами са включени в програмата „ Заедно – крепко бебе, крепко бъдеще “, която се осъществя в Пловдив и е ориентирана към майки до 22-годишна възраст, под 28-ма гестационна седмица, от уязвими общности. Жените са от ромски генезис, като бихме желали в програмата да се включат и българки, разяснява в изявление за Дарик акушерката Рая Иванова. В нейният екип работят още две детски медицински сестри и две медиаторки. В рамките на сред 50 и 64 домашни визити те обезпечават поддръжка, грижа и нови познания на младите родители.

Програмата към този момент работи стабилно в София, като там дейностите се правят от към 3 години и половина. Пловдивският екип се среща с младите майки от година. Една от главните спънки в пълноценната работа, е страхът на родителите, които в началото си мислят, че експертите, идващи до домовете им, са от Агенция „ Закрила на детето “ и надлежно ще има вземат децата, с цел да бъдат отглеждани в обществени институции, изясни Иванова.

Другата компликация са връзките, поради това, че девойките, които са главно на 15-17 години, не приказват български език и се постанова включването на посредник.

България е първата страна в Източна Европа, лицензирана да тества модела на „ Заедно – крепко бебе, крепко бъдеще “. Финансирането се обезпечава от Фондация „ Тръст за обществена опция “, в партньорство с УМБАЛ „ Св. Георги “ и Национален алианс за работа с доброволци. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР