Между 13 и 18 градуса максимални температури по Великден обещават

...
Между 13 и 18 градуса максимални температури по Великден обещават
Коментари Харесай

Дъжд или слънце? Какво време да очакваме на Великден?

Между 13 и 18 градуса оптимални температури по Великден дават обещание синоптиците. Въпреки това това - в навечерието на празника и точно на Великден предвиждат леки валежи, съобщи Българска национална телевизия.

Пролетта от ден на ден припомня за себе си. Слънцето си проби път всред облаците. Оживление - това се следи по градските паркове и градинки. В очакване на празника... чакаме и валежи - краткотрайни. Променливо по този начин синоптиците дефинират времето по Великден.

" По-голяма е вероятността за валежи през първите два дни от почивните, празничните като в петък по-голяма е вероятността в Западна България да превали, а в събота - в Южна. Неделя към този момент вероятността за превалявания понижава, въпреки че не е напълно изключена, само че по-скоро в планинските региони и в югоизточните. Най-хубав ден най-малко за в този момент се обрисува последния ден - понеделник ", заяви Мариана Попова, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Максимални температури до 16 градуса дават обещание синоптиците в навечерието на празника. Решилите да прекарат Великден в чужбина, също ще би трябвало да вземат по един чадър в багажа.

" В Гърция през първите два дни ще има повече превалявания. Там е по-голяма вероятността за превалявания, само че по този начин или другояче значителни превалявания и наводнения, каквито имаше мисля, че предходната година по великденските празници, за в този момент не наподобява евентуално ", оповестява Попова.

В планините към момента господства зимата. Снежната завивка е задоволителна. Така ски-почивката по Великден остава един от разновидностите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР