Между 12-21 октомври тази година Витоша ще приеме над 200

...
Между 12-21 октомври тази година Витоша ще приеме над 200
Коментари Харесай

Студени по архитектура организират мащабна международна среща на Витоша

Между 12-21 октомври тази година Витоша ще одобри над 200 студенти по архитектура от целия свят. ЕАСА България, българският възел от мрежата на студенти по архитектура в Европа – ЕАСА, провежда интернационалната среща INCM Витоша 2018 под наслов Приемственост.
Този октомври, в околност Боерица, в границите на 10 дни 200 души от 50 страни от целия свят ще живеят, работят и споделят опит дружно под формата на виновен мултикултурен опит, с фокус студентски активизъм и архитектурно обучение.
Централно място са общите полемики, в които млади архитекти разискват огромните тематики за архитектурното обучение и специалност. Събитието е групово начинание, оттатък граници, поколения, в което всички подхващат дейности с цел да осъществят задача по-голяма от всеки един. От идването си в София на 11 октомври, интернационалната група от 150 студента по архитектура ще имат опция да следят, опознаят и преглеждат Витоша от разнообразни гледни точки, да се срещнат с разнообразни нейни страни от дистанцията на града.
На 12 октомври 200 студента по архитектура от Европа и България ще се изкачат на Витоша дружно. Походът от Златните Мостове до околност Боерица и груповото напредване на такава маса хора единствено по себе си е алегоричен акт. Такъв е и решението на ЕАСА България да предложения студенти по архитектура от целия свят на 10-дневна среща в планината. Участниците в INCM Витоша 2018 ще бъдат ангажирани с самостоятелни и групови занимания, които да ги срещнат от първа ръка с подтекста на Витоша, и най-много с тематично свързани с плана места и проблеми. Ще се разисква предишното, сегашното и бъдещето на планината, а диалозите за моментът на ЕАСА, положението на архитектурното образоване и полето за деяние на студентите по архитектура като дейни участници във образуването на градската среда ще са непрекъсната част от процеса.
На 15 и 18 октомври в Еко стационар „ Белите Брези “ ще се проведат презентациите на кандидатурите за страни домакини на бъдещите срещи на ЕАСА, а на 16 и 19 октомври представителите на мрежата на ЕАСА ще вземат решение по кое време ще бъде отговорността и достойнството да посрещни идващите ЕАСА събития в личната си страна. Дискусиите по тематиката ще се проведат в околност Боерица в особено проектирано за задачата краткотрайно пространство, основано от български студенти по архитектура. В духа на един от главните правила на ЕАСА: от студенти за студенти и като продължение на открити практики, дебатите ще бъдат моделирани от студенти, с опит в мрежата на ЕАСА.
Кулминация в програмата на INCM Витоша 2018 е общественият ден – конгрес с лекции, панелна полемика и неофициални диалози с фокус върху град, планина и интензивно общество, прегледани през призмата на архитектурата и взаимовръзките сред самите тях. Това ще е денят, в който общността на ЕАСА ще срещне студенти от България и Европа, сътрудници на плана INCM Витоша 2018 и други заинтригувани лица значими посетител лектори с провокативни възгледи и забавни истории за шерване, а представители на ЕАСА България ще опишат за замисъла зад интернационалната среща и съпътстващите я събития. Форумът е отворен за необятна аудитория и ще се организира на х. Иглика на Витоша на 20 октомври, с целодневна стратегия, на британски език.
Освен пик на интернационалната среща INCM Витоша 2018, и основен миг във връзка със съпътстващата го през измината година стратегия от студентски интензивности на ЕАСА Българияi, еднодневният конгрес ще е и естествена кулминационна точка на предхождащите го четири паралелни събитияii в университетите по архитектура в София на 16, 17, 18 и 19. Октомври – срещи сред задгранични лектори и локални студенти.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР