Между 1 000 и 20 000 лв. глоба за незаконно

...
Между 1 000 и 20 000 лв. глоба за незаконно
Коментари Харесай

Погват ловците на трюфели

Между 1 000 и 20 000 лева санкция за нелегално събиране и търговия с трюфели, планува проектозакон за трюфелите, оповестен за публично разискване. Санкциите ще варират по отношение на междинните цени на обособените типове трюфели и условията на браншовите организации за обособените типове нарушавания и по отношение на тежестта им, се упоменава в претекстовете към законопроекта.

Предвиждат се административни санкции за заличаване на естествени залежи на трюфели, за реализиране на активност със неразрешени способи, неразрешени средства, в неразрешено време, неразрешено място, надлежно за изкупуване, търговия и преправка на незрял трюфел или подобен придобит без съответно позволение, написа Монитор.

Така да вземем за пример, в случай че физическо лице поврежда естествените залежи на трюфели ще се санкционира с санкция в размер от 1 000 до 2 000 лв., а предметът и средствата на нарушаването се лишават в интерес на страната. Ако нарушаването се прави от търговец санкцията може да скочи до 3000 лв.. Който пък прави изкупуване, търговия, обработка, предпазване или превозване на трюфели в нарушаване на наредбите ще се санкционира с санкция в размер от 3000 до 5000 лв..



За юридически лица имуществената глоба за тези нарушавания може да доближи 10 хиляди лева, а при наново нарушаване в границите на две години и 20 хиляди лв.. За извършители ще наблюдават от администрациите на Изпълнителната организация по горите и Регионалните дирекции по горите, планува законопроектът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР