[MEIJI] Киселото мляко Meiji Bulgaria Yogurt e бранд №1 в

...
[MEIJI] Киселото мляко Meiji Bulgaria Yogurt e бранд №1 в
Коментари Харесай

Японската Meiji произвежда всеки ден 800 хил. кофички българско кисело мляко

[MEIJI] " Киселото мляко Meiji Bulgaria Yogurt e бранд №1 в своята категория в Япония. Когато се спомене името на България, първото нещо, което поражда в съзнанието на японците, е киселото мляко ". Това съобщи на конференция Хисаши Накаяма - почетен консул на България в Йокохама и консултант към борда на шефовете на Meiji ( " Мейджи " ). Представители на корпорацията, която от десетилетия създава българско кисело мляко са, в страната ни във връзка 110 години от първите контакти сред Япония и България, 80-годишнината от установяването на публични дипломатически връзки и 60-годишнината от тяхното възобновяване.

Защо не опитаме

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През 1970 година на международното ревю " Експо " в Осака екип на Meiji посещава българския щанд със задачата да изследва опцията за производството на българско кисело мляко в Япония. " Автентичното кисело мляко ще бъде признато на пазара. Защо не опитаме ", споделя тогава Кеиджо Фуджими, шеф по продажбите, а по-късно президент на компанията.

Следват лабораторни разбори и договаряния и стартира същинското произвеждане. Първите продажби не са оптимистични поради наложения до тогава усет на пазара на кисели млека в Япония – подсладени и втвърдени с желатин. Meiji е зарината с обезкуражаващи мнения ( " Прекалено е кисело " ), лавина от рекламации ( " Да не би да е развалено " ) и върната продукция. Но все пак продължава да е уверена във високото качество на продукта.

Следва стратегически значим ход – след градивни договаряния с лицензионен контракт от декември 1973 година българската страна дава позволение на частната компания да постави името " България " в наименованието и етикета на киселото мляко.

[MEIJI] Днес – 800 хиляди кофички на ден

Пазарът на кисело мляко в Япония се прави оценка на 3.8 милиарда $ за 2017 година Продуктовата гама на Meiji включва 34 млечни разновидности. Компанията създава над 800 хиляди кофички на ден от главния продукт – нормално кисело мляко. Meiji Bulgaria Yogurt държи 20% от пазара в комерсиалната мрежа на Япония, като натуралнато кисело мляко в огромни опаковки има 40% пазарен дял. Meiji Bulgaria Yogurt превъзхожда по познаваемостта и известност марки като Coca-Cola и Danon, настояват от японската компания.

Зад триумфа

Четири съществени фактора са в основата на триумфа на Meiji Bulgaria Yogurt, регистрира японският производител: потреблението на селектирани истински български закваски (млечно-кисели бактерии), името " България ", технологията на произвеждане, динамичната маркетингова тактика.

Три института способстват за рационализиране на продуктовата гама – за проучване на закваски, за нови артикули и за нови технологии. В търсене на усет, подобаващ за японския консуматор, някои от вариантите са изменени, а млякото е записано като артикул със здравословен резултат. Технологията на произвеждане е усъвършенствана, като през 2000 година е създаден специфичен способ Maroyaka Tannen, който разрешава бърза ферментация при ниски температури.

Meiji постанова продукта като обичаен, естествен, здравословен, с добър усет, достоверен. Маркетинговата тактика на сдружението изисква възобновяване на дизайна и опаковката не всеки две години. Не се трансформират логото и цветът, звуковото лого и истинският мирис.

" Продаваме Meiji Bulgaria Yogurt и в Китай, Тайланд и Сингапур. Обмисляме агресия и в други страни от Югоизточна Азия ", разгласи Хисаши Накаяма.

Корпорацията

Корпорацията Meiji е един от най-големите и най-стари производители на хранителни артикули в Япония, учредена през 1916 година Meiji Holdings Company създава млечни артикули, шоколадови и захарни произведения и медикаменти и регистрира 11.8 милиарда $ оборот за 2018 година Холдингът е четвърти в топ 10 на фирмите в Япония. С присъединяване на Калоян Махлянов – Котоошу

От Япония, особено за честването, дойде и Калоян Махлянов – Котоошу, който влезе в историята на сумото като първият европеец, спечелил Купата на Императора. Meiji е помогнала в първите години от славния път на сумо бореца, а Махлянов е рекламно лице на Meiji Bulgaria Yogurt. В своите реклами Meiji демонстрира красива българска природа, здравословна просвета на хранене, обичаи.

Японската корпорация взе участие в разнообразни действия и събития за разпространение на българската просвета. Тя спонсорира периодическите концерти на Софийската национална опера в Япония, дава стипендии за езиково образование и престой на български възпитаници в страната и поддържа градовете домакини, които ще посрещат българския народен тим по художествена гимнастика по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР