Механизмът за конвертиране на хартиените винетни стикери в електронни чрез уеб сайта

...
Механизмът за конвертиране на
хартиените винетни стикери в електронни
чрез уеб сайта
Коментари Харесай

Националното тол управление спира конвертирането на хартиените винетки

Механизмът за конвертиране на хартиените винетни стикери в електронни чрез уеб страницата www.bgtoll.bg ще бъде спряно. Това разгласи на брифинг в Агенция “Пътна инфраструктура ” проф. Олег Асенов, началник на отдел в Националното тол управление. Причината - за над 33% от конвертираните стикери системата дава сигнали, че не са конвертирани правилно, каза още той.

Констатирани са случаи на 168 пъти конвертирана винетка за един автомобил с един и същ регистрационен номер, както и на 48 конвертирани месечни винетки за един регистрационен номер. Около 150 пъти повече са поръчките за конвертиране на винетки, в сравнение с за пазаруване, обясни проф. Асенов. Отбеляза, че за водачите с хартиени годни винетки би трябвало да карат спокойно, защото при тол контрола ще може да се ревизира по кое време изтича срокът на стикера. Важно е той да остане залепен на предното стъкло на автомобила.

От 7 януари ще бъде разширена разпространителската мрежа за продажба на винетки по обичайния метод - на каса, в брой. Електронна винетка ще може да се купи в огромните вериги бензиностанции, в Български пощи, клоновете на Easy Pay, разгласи шефът на Националното тол ръководство Антон Антонов. В момента електронна винетка в брой може да бъде купена в Областните пътни ръководства и в офисите на мобилния оператор А1.

По думите му до края на януари на всички гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) ще бъдат инсталирани и ще работят терминали за самотаксуване. Вече са инсталирани и работят 7 терминала на ГКПП “Капитан Андреево ”, както и 4 терминала на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост – Русе ”.

За случаите, при които са купени повече от една винетка за еднакъв автомобил за един и същи интервал, сумите ще бъдат възстановени. Необходимо е водачите да подадат заявление в Агенция “Пътна инфраструктура ” в свободен текст, както и да показват доказателство за плащането, изясни Антон Антонов.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР