Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на

...
Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на
Коментари Харесай

Александър Сиди: Да се свалят сайтове с неясен произход, разпространяващи фалшиви новини

„ Механизъм за справяне с подправените вести е когато името на някой бъде забъркано в сходен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, до момента в който не бъде обяснен неговият притежател и пострадалият да потърси своите права по правосъден път “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. Той посочи, че предлагането ще бъде прегледано на следващия ден в Народното събрание.
По думите на народния представител втората част от законопроекта на партията му против подправените новини  е уебстраниците с неразбираем генезис, които не дават отговор на Европейския правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), да бъдат деактивирани. Сиди разяснява, че първата част вменява на Съвета за електронни медии, който се занимава единствено с радио и телевизия, към този момент да е ангажиран и с контрола в интернет.
„ Провокира ни посещаване в Странджа, когато имаше болест по овцете. Преди да отидем ние, там беше Корнелия Нинова. След това хората там ни споделиха по какъв начин военният министър Красимир Каракачанов докарва самолети с мигранти на летището в Безмер. И защото лагерът в Харманли е напълнен, би трябвало да се избият животните им, с цел да има място тъкмо за тези мигранти “, сподели Сиди и добави: „ Корнелия Нинова не отхвърли тогава тази вест “. По думите му всички уеб сайтове, свързани с опозицията или „ обилно громящи държавното управление “, описват сходни истории и беше безапелационен, че това е неуместно.
Според депутата от Вътрешна македонска революционна организация предлагането да има затвор за разпространяване на подправени вести ще падне в пленарната зала на Народното събрание. Сиди разгласи, че към този момент е имало диалози с ГЕРБ да бъдат подкрепени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР