Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на

...
Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на
Коментари Харесай

Александър Сиди: ВМРО иска уебстраниците с неясен произхода да бъдат спирани

Механизъм за справяне с подправените вести е когато името на някой бъде забъркано в сходен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, до момента в който не бъде обяснен неговият притежател и пострадалият да потърси своите права по правосъден път.
Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който изясни, че предлагането ще бъде прегледано на следващия ден в Пленарна зала.

По думите на народния представител втората част от законопроекта на партията му против подправените вести е уебстраниците с неразбираем генезис, които не дават отговор на Европейския правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), да бъдат деактивирани.

Сиди разяснява, че първата част вменява на Съвета за електронни медии, който се занимава единствено с радио и телевизия, към този момент да е ангажиран и с контрола в интернет.

По думите му всички уеб сайтове, свързани с опозицията или „ обилно громящи държавното управление “, описват подони истории и беше безапелационен, че това е неуместно.

Според него предлагането да има затвор за разпространяване на подправени вести ще падне в пленарната зала на Народното събрание. Сиди разгласи, че към този момент е имало диалози с ГЕРБ да бъдат подкрепени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР