Механик от щата Аризона спасил живота на жена, защото си

...
Механик от щата Аризона спасил живота на жена, защото си
Коментари Харесай

Момче спаси бездиханна жена по спомени от сериал. А ти какво би направил?

Механик от щата Аризона избавил живота на жена, тъй като си спомнил сцена от своя обичан сериал „ Офисът “, споделя Дарикнюз.

21-годишният Крос Скот разкрил жена в безпомощно положение, заключена в автомобила й. Той разрушил стъклото и се притекъл на помощ.

Когато се добрал до нея, тя не дишала. Но Крос си спомнил епизод от сериала "Офисът ", в който артистът Стив Карел оказва незабавна помощ и прави изкуствено дишане под ритъма на шлагера на "Би Джийс " "Stayin' Alive ".



Песента има идеалното движение за компресии на гръдния панер. Една минута след намесата на механика, безжизнената жена почнала да диша. Била закарана в болница и по-късно била изписана.

По подигравка на ориста Крос Скот има едно и също фамилно име с екранния воин Майкъл Скот, превъплътен в "Офисът " от артиста Стив Карел.

Tucson man helps save woman with CPR he learned from TV's "The Office " https://t.co/JbagSiCMc3 pic.twitter.com/7lTjmqQXSj
— Arizona Daily Star (@TucsonStar) January 25, 2019
Тази добра вест обаче ни накара да се замислим – не е ли хубаво всеки от нас да премине курс по предоставяне на първа помощ? Трябва ли, като знаем положението на Спешната помощ у нас, да губим скъпи минути, когато с един сърдечен масаж или дишане уста в уста можем да спасим индивида?

Обикновено курс за незабавна помощ карат бъдещите водачи, само че постоянно тези курсова са проформа или курсистите не внимават задоволително.

 спешна помощ Thinkstock

Дали не е време да поемем повече отговорност за личния си живот и за този на околните ни? Да сме по-чувствителни към проблемите на близките, само че освен като даваме лайкове във Facebook, а и като фактически оказваме помощ?

Ако вие бяхте на мястото на пожарникаря от Аризона, какво щяхте да извършите? Да се втурнете да помагате на дамата или да чакате Бърза помощ?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР