Мегзит вече е факт. Принц Хари и Меган Маркъл вече

...
Мегзит вече е факт. Принц Хари и Меган Маркъл вече
Коментари Харесай

Принц Хари, Меган Маркъл, Мегзит и привилегиите, които загубиха

Мегзит към този момент е реалност. Принц Хари и Меган Маркъл към този момент не са част от кралския двор и не можем да се обръщаме към тях с " ваше височество ". Редом с всички отговорности и протоколни ограничавания, които паднаха от плещите им, съпрузите се разделиха и с някои привилегии, които не са за подценяване.

Турнета

За късото време, в което бяха херцог и херцогиня на Съсекс, Хари и Меган имаха две дълги и изпълнени с доста страсти и срещи турнета. Първото - в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи, а второто - в Южна Африка.

Разбира се, и в този момент могат да си провеждат дълги пътувания за разпространение на идеите си, само че не и в ролята си на публични представители на кралицата и кралския двор. А и всички разноски са за тяхна сметка.

Финансиране

С желанието си за " финансова самостоятелност " Хари и Меган дадоха поръчка, че не желаят помощ от кралския двор. Преди Мегзит те получаваха средства от Суверенния грант на фамилията, които покриваха 5% от годишните им разноски - за защита, превоз, екип.

Останалите 95% идваха от джоба на принц Чарлз, който и в този момент даде поръчка, че най-малко в идващите месеци ще подкрепя сина си и неговата брачна половинка.

Кралски дом

След като избраха да изоставен преди малко ремонтирания си с пари на данъкоплатците дом във Frogmore Cottage, Хари и Меган ще би трябвало да възстановят сумата от близо 5 милиона $, които бяха изхарчени преди раждането на сина им Арчи, написа Independent.

Охрана

Вече няма кой различен, с изключение на самите те, да им покрива разноските за защита. Доскоро това бе отговорност на кралския двор, по-късно на канадското държавно управление, само че в този момент фамилията ще би трябвало да се бръкне дълбоко, с цел да се погрижи за сигурността си. А сумата се пресмята на повече от милион годишно.

Папараци

Доскоро папарашките фотоси на херцога и херцогиня в обществените мрежи бяха необичайност. Докато бяха със статут на кралски особи, медиите използваха особено предоставени и направени от кралски фотографии фотоси. А в този момент Хари и Меган ще бъдат просто следващите известни персони, които всеки ще може да щрака, където ги срещне.

Бижута

Може да ни се коства маловажно, само че в действителност не е, изключително за дама като Маркъл. Докато бе част от кралския двор, тя имаше достъп до известна част от сбирката с бижута на кралица Елизабет.
И доста от обеците и колиетата, с които сме я виждали на публични събития, към този момент няма да може да носи, тъй като просто не са нейни. Сега Хари ще би трябвало да се поохарчи за нови...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР